CGTalk > Software > Autodesk Maya > Maya Rendering
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-26-2013, 05:27 PM   #1
thehive
Expert
portfolio
Eric Robert
animator/ illustrator
work/\holic Studios.com
Orlando, United States
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,679
mental ray passes

dose mental ray always render a beauty pass with the pass your are making?
 
Old 07-26-2013, 05:57 PM   #2
thehive
Expert
portfolio
Eric Robert
animator/ illustrator
work/\holic Studios.com
Orlando, United States
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,679
how can i just out put just the passes as multiple exrs minus the beauty pass.
any thoughts?
 
Old 07-26-2013, 08:06 PM   #3
leandrooliveira
Veteran
 
leandrooliveira's Avatar
portfolio
Leandro Oliveira
Sao%2BPaulo, Brazil
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 53
Send a message via MSN to leandrooliveira
It will always render de beauty. If you render in EXR, the passes can be inside the main file. In the name file field (commom tab), choose any name or the render layer tag. If you use the render passes tag, Maya will render each pass in a different file.
 
Old 07-26-2013, 08:18 PM   #4
thehive
Expert
portfolio
Eric Robert
animator/ illustrator
work/\holic Studios.com
Orlando, United States
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,679
I understand exactly what you mean but i don't see this tag or how to enable it to render it into one file
 
Old 07-26-2013, 08:28 PM   #5
leandrooliveira
Veteran
 
leandrooliveira's Avatar
portfolio
Leandro Oliveira
Sao%2BPaulo, Brazil
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 53
Send a message via MSN to leandrooliveira
Open Render Settings. The first tab is the Common tab. Inside "File Output" group, right click "File name prefix" field. Choose <RenderLayer>. Maya will render a file with the render layer´s name and will put the render passes inside it.
 
Old 07-26-2013, 08:34 PM   #6
thehive
Expert
portfolio
Eric Robert
animator/ illustrator
work/\holic Studios.com
Orlando, United States
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,679
ok cool that works, but how can i combine them all in to one exr
 
Old 07-26-2013, 08:46 PM   #7
leandrooliveira
Veteran
 
leandrooliveira's Avatar
portfolio
Leandro Oliveira
Sao%2BPaulo, Brazil
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 53
Send a message via MSN to leandrooliveira
You mean, how to choose EXR format?

Below "File name prefix" you´ll see "Image format". Choose "OpenEXR"
 
Old 07-26-2013, 08:50 PM   #8
thehive
Expert
portfolio
Eric Robert
animator/ illustrator
work/\holic Studios.com
Orlando, United States
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,679
no i know i to get exr, thats not the problem



i have render layers and passes and tryin to combine all the passes in to one file
but seems if i have layer that could never happen all the passes would need to be on one render layer correct me if Im wrong
 
Old 07-26-2013, 09:16 PM   #9
leandrooliveira
Veteran
 
leandrooliveira's Avatar
portfolio
Leandro Oliveira
Sao%2BPaulo, Brazil
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 53
Send a message via MSN to leandrooliveira
That´s it.
 
Old 07-26-2013, 09:17 PM   #10
thehive
Expert
portfolio
Eric Robert
animator/ illustrator
work/\holic Studios.com
Orlando, United States
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,679
oh ha! but there are some custom passes that need shaders to evaluate to make the pass
don't they?
 
Old 07-26-2013, 11:41 PM   #11
thehive
Expert
portfolio
Eric Robert
animator/ illustrator
work/\holic Studios.com
Orlando, United States
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,679
I think i figured it out well see if it blows up in my Face
 
Old 07-29-2013, 02:35 PM   #12
leandrooliveira
Veteran
 
leandrooliveira's Avatar
portfolio
Leandro Oliveira
Sao%2BPaulo, Brazil
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 53
Send a message via MSN to leandrooliveira
What passes do you want to render?
 
Old 07-29-2013, 04:38 PM   #13
thehive
Expert
portfolio
Eric Robert
animator/ illustrator
work/\holic Studios.com
Orlando, United States
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,679
standard + custom ones but all rendered to on open exr file i got it working great all the passes are being pulled from one shader
 
Old 07-29-2013, 04:38 PM   #14
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:14 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.