CGTalk > Software > Maxon Cinema 4D
Login register
reply share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-17-2017, 05:49 PM   #1
bentraje
PRO
portfolio
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 105
Physical Renderer: Fast Preview. What am I missing?

Okay, so I opened the Grapes scene from the Content browser. Turned off the Global Illumination, and hit render. I was just amazed that by 2 or 3 seconds, I can see the preview.

So, I tried to replicate this scenario. Copied the whole asset but to a new scene file. In addition, I made the render settings exactly as the original grapes scene (i.e. Progressive at Pass Count etc). But I was just disappointed that it does not render as fast as the original scene.

Also, the grapes scenes, when it loads, at the bottom it says "Fast Preview Pass" or something like that. How do I enabled that? What am I missing here?

For reference, please see video
https://www.dropbox.com/s/bpmr3uld8...grapes.avi?dl=0
 
Old 02-17-2017, 06:37 PM   #2
CGSorcery
PRO
portfolio
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 103
Physical>Advanced>Quick Preview☑ ?
 
Old 02-18-2017, 01:17 AM   #3
bentraje
PRO
portfolio
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by CGSorcery
Physical>Advanced>Quick Preview☑ ?


Hi. Thanks for the reply. Yes, both the scenes have quick preview enabled with a Quick Preview mode in a Progressive Mode enabled in the video.

Reduced the loading time from 30 seconds to 8 to 9 seconds. I just had to cache the dynamics. At least that's one variable away, but still not far from the 2 to 3 seconds show time of the original scene. Any other thoughts.
 
Old 02-26-2017, 09:15 AM   #4
bentraje
PRO
portfolio
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 105
Still wondering if any one got an idea. Thank you in advance!
 
Old 02-27-2017, 02:56 AM   #5
Drew-Kerr
Explorer
portfolio
Drew Kerr
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 18
Change Physical>Sampler to Progressive in Basic tab and Advanced>Quick Preview to All Modes under the Advanced tab.

Cross-posted on Reddit as OP asked same question there as well: https://www.reddit.com/r/Cinema4D/c...t_am_i_missing/

Last edited by Drew-Kerr : 02-27-2017 at 04:49 AM.
 
reply share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 11:42 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.