SSS shaders cause crashing

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  03 March 2005
SSS shaders cause crashing

This can't just be happening to me... both at work, and at home on my own license of XSI, I suffer constant crashing when trying to use any of the SSS shaders that come with XSI 4.2.

Does anyone know a solution for this??
__________________
leighvanderbyl.com
 
  03 March 2005
I haven't experienced said crashing... FND and ADV licenses... may I ask if it is happening in very simple, from scratch scenes?
__________________
JDex
(Sans Gerfuffle)

On a VFX Hiatus
 
  03 March 2005
It happens on anything from a cube to a more complex model. I have tried the mi_SSS ones that come with XSI, as well as the Diffusion one by the bigmuh, and yet it's actually impossible for me to make any progress because it always, always starts crashing. Sometimes it crashes just when adding the node to the Render Tree, or else it'll crash when I try using the Render Region tool, or even a standard render.

This happens at home with my Advanced license, as well as at work on our Essentials licenses. This has ALWAYS been my experience of SSS and XSI and it's driving me crazy.
__________________
leighvanderbyl.com
 
  03 March 2005
Hmmm... okay. First things first... Hardware? Vcard Driver? OS (w/ SP?)

Seriously Leigh... never had a problem with mi_SSS or Diffusion, at least crashing related.
__________________
JDex
(Sans Gerfuffle)

On a VFX Hiatus
 
  03 March 2005
Thanks for your help, Jdex.

The three machines I have tried unsuccessfully to use these shaders on:

- dual 3Ghz Xeon, 2Gb RAM, Matrox Parhelia 256Mb card with the latest drivers, XP Pro (SP1)
- dual 2.8Ghz Xeon, 2Gb RAM, Nvidia Ti4400 128Mb card with the latest drivers, XP Pro (SP1)
- dual 250 Opteron, 3.5Gb RAM, Nvidia Quadro 4 980XGL with the latest drivers, XP Pro (SP2)

__________________
leighvanderbyl.com
 
  03 March 2005
Okay... Matrox Cards and XSI do not a happy user make (at least as recent reports go)... but this sounds unrelated. The Ti4400 is not officially supported... and both could have HT enabled on the processors, which may be a problem... but for now lets focus on the dual opteron w/ quadro (lemme guess, that's the machine at work, that you can't get access to right now, right?)

The first glaring overall potential for trouble is Latest Drivers.

Go to softimage.com and find the certified drivers page (and go download the current certified drivers)... if this does not help...

Rename the users folder to reset the preferences... you can pretty easily recall them later if this is unsucceful in resolving the crashing.

Next I guess you should see if anti-virus, anti-spyware types of processes could some how be interfering with the mental ray process. Disconnect from the web and disable these types of programs to see if you get any improvment...

There are many other things, but if the Dual opteron is available now, try these things first.
__________________
JDex
(Sans Gerfuffle)

On a VFX Hiatus
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:45 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.