Video quality goes down when I upload to AE

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

 
Thread Tools Display Modes
  03 March 2018
Video quality goes down when I upload to AE

Hello there, new guy here.

I've just finished animating a commercial on AE 18. After I sent it to the client, she told me the quality of the video has gone down compared to the original footage, before the animation. The original video's resolution is 720/480 and so is the composition on AE. I've tried opening a new file and uploading the video, AE automatically takes down the video quality, not immenslly but enough so I can't upload it as a commercial. I've also tried seperating the footage and the masks to lower and upper layers and rendering it out as a PNG sequence. That helped a bit, but no cigars. Is there a superman/woman in the croud?
 
  2 Weeks Ago
Are you rendering from Media Encoder or directly from AE(render from Media Encoder)? What codec are you rendering to? What are your bitrate settings? What is the final output size(is it 720x480?)? AE isn't reducing the quality of the footage, it's most likely due to your render settings.
__________________
Animator
 
reply share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:46 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.