CGTalk > Software > Maxon Cinema 4D
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-23-2013, 09:38 AM   #1
Srek
Some guy
 
Srek's Avatar
CGSociety Member
portfolio
Björn Dirk Marl
Technical Design
Maxon Computer GmbH
Friedrichsdorf, Germany
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 11,463
Exclamation 14.042 Update

Hi all,
just to let you know, we just made an update from 14.041 to 14.042 available. It fixes a nasty OGL crash that came in with 14.041. This crash only happened on OS X so you don't neccesarily need to apply the update on Windows. You should apply it on Windows if you are using a heterogenous network for Net Rendering (mixed OS X and Win Clients).
Cheers
Björn
__________________
- www.bonkers.de -
The views expressed on this post are my personal opinions and do not represent the views of my employer.
 
Old 05-23-2013, 11:31 AM   #2
dann_stubbs
insert witty tag here
 
dann_stubbs's Avatar
Dann Stubbs
Systems Admin - ex 3D guy
USA
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,360
Quote:
Originally Posted by Srek
Hi all,
just to let you know, we just made an update from 14.041 to 14.042 available. It fixes a nasty OGL crash that came in with 14.041. This crash only happened on OS X so you don't neccesarily need to apply the update on Windows. You should apply it on Windows if you are using a heterogenous network for Net Rendering (mixed OS X and Win Clients).
Cheers
Björn



thanks bjorn!

dann
__________________
-
Dann Stubbs - dann@darkskydigital.com
http://www.RenderKing.com Value Priced C4D, VRAY, Cycles4D Render Farm
-
 
Old 05-23-2013, 11:18 PM   #3
Shane W
Expert
 
Shane W's Avatar
Shane Wiersma
oddlyeven
USA
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 209
Looks like it fixed our crashes.

Thanks Maxon!
 
Old 05-24-2013, 12:59 AM   #4
JoelDubin
Lard of the pots
portfolio
Joel Dubin
Creative Director
MadMicrobe
United%2BStates
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 6,763
Im getting weird SSS & SPD problems after the update. I reported to Maxon.
 
Old 05-24-2013, 06:56 AM   #5
Carl007
Expert
portfolio
Flâneur
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 239
I got a crash, had to manually restart computer. OSX10.8.3

That have never happend for me in C4D before...
 
Old 05-24-2013, 08:30 AM   #6
wbj
Expert
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 629
Quote:
Originally Posted by JoelOtron
Im getting weird SSS & SPD problems after the update. I reported to Maxon.


It 's very unlikely that your problem is related in any way to the 14.042 update - that update just avoids using a certain GL functionality (that leads to a OS X driver crash). There are no changes regarding SSS, SPD or rendering in this update.

Best regards,

wbj
 
Old 05-24-2013, 06:07 PM   #7
JoelDubin
Lard of the pots
portfolio
Joel Dubin
Creative Director
MadMicrobe
United%2BStates
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 6,763
Hi wbj

I believe you are correct. Tried running the file on our farm which is still R14.041 and same weird glitch. Dont know if you are on the maxon US support team but if you are you would have gotten my file. Havent heard back yet. For whatever reasons c4d has chosen me to encounter the strangest of SSS bugs.

Sorry to convolute this thread--must have just been a coincidence.
 
Old 05-24-2013, 06:20 PM   #8
brasco
Polygone
 
brasco's Avatar
portfolio
Jon Bosley
United Kingdom
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,733
Crashing quite frequently here, only when moving around the viewports and it crashes without any error or any Bug report on restart. Will try some older graphics drivers see if it resolves.

cheers
brasc
__________________
brasco on vimeo
 
Old 05-24-2013, 07:07 PM   #9
wbj
Expert
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 629
Quote:
Originally Posted by brasco
Crashing quite frequently here, only when moving around the viewports and it crashes without any error or any Bug report on restart. Will try some older graphics drivers see if it resolves.

cheers
brasc


You're not on OS X - therefore the update brought no changes for you.

I'd suggest checking/updating your Wacom driver and (if that doesn't fix it) follow support's advice of checking the installed 3rd party plugins (as your callstack in recent reports was garbled) - and please forward requested scene files when asked; without response we can't make any further investigations when it's crashing outside of our code.

Best regards,

wbj
 
Old 05-24-2013, 07:07 PM   #10
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:14 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.