CGTalk > Software > Autodesk Maya > Maya Rendering
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-22-2013, 04:02 AM   #1
gregjenings
PRO
portfolio
greg
CA, USA
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 163
Maya Mental Ray Issue

I was rendering EXR sequence with Maya mental ray and I found out that even though my beauty pass is fine but the rest of the passes like diffuse,indirect etc have some sort of flickering.I don't know the reason.

If any one has some sort of solution or reason for the emergence for such any issue please share it hear with me .

Thanks
 
Old 06-22-2013, 10:21 PM   #2
Bitter
Also Highly Corrosive
 
Bitter's Avatar
David Fer Real
Fixer of things
USA
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,721
I would have to see what you're talking about.
__________________
My opinions are always my own...and maybe a friend's, but never my employer's.
 
Old 06-23-2013, 10:52 AM   #3
gregjenings
PRO
portfolio
greg
CA, USA
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 163
It appears that I am losing shadows in diffuse,indirect,translucency and specular in some of the frames as some objects randomly becomes bright and dark.there is no occlusion pass.

What I am more concerned is why it is not visible in the beauty pass as beauty pass is perfectly fine.

Also I have some black spots which appears and disappears during the sequence not to mention those black spots are not visible in beauty pass.

I don't know the reason I used the same settings for my other renders with same objects but they render fine.

Unfortunately I am unable to share any image ,I hope u can understand .
 
Old 06-24-2013, 02:07 PM   #4
CyberGolem
PRO
portfolio
Chaz Sutherland
Filmmaker & Artist
Corona, United%2BStates
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 101
Are you using Final Gathering?

BTW, if you're concerned for NDA reasons about posting images then you can either render the same scene using some primitive placeholder objects or crop the offending areas so that you're not showing the entire image. Otherwise we're just taking shots in the dark.
~CG
 
Old 06-24-2013, 06:00 PM   #5
gregjenings
PRO
portfolio
greg
CA, USA
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 163
Yes, I am using Final Gathering with reference objects.Also I can't access the files because there is no access point in the studio.
 
Old 07-01-2013, 12:53 PM   #6
gherat
freelancer
 
gherat's Avatar
portfolio
Siebe Janssen
3D all round
Amsterdam, Netherlands
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 72
Did you try setting the min max radius for optimize for animation? the max size is 10% of the scene size and the min size is 10% of the max size.. I always check the scenesize with either the measure tool or with the camera clipping plane parameter. Set the min max size in the indirect lightning tab under Final Gather Tracing.
 
Old 07-01-2013, 12:53 PM   #7
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 07:18 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.