CGTalk > Software > Autodesk Maya > Maya Rendering
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-05-2013, 04:17 AM   #1
Urlu2
New Member
 
Urlu2's Avatar
portfolio
Luis Uribe
Denver, United%2BStates
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Exclamation bump maps not working on all faces

I applied a bump map to this geometry. but only some faces are "bumping" others just a little, others not at all, and some have a bump gradient. the real funny thing is that textures plugged to the color node work perfect. i even plugged the bump maps to the color nodes and they show up nicely but when they get plugged to the bump theres a problem. I traced the problem to the geometry because i used the maps on other geometry and they work nicely. and no bump maps work on correctly. but there are not overlapping faces and all normals are facing the right direction. can any one help please? [IMG]/Users/LuisUribe/Desktop/bump 1.jpeg
bumps not in all faces

on other faces i get a gradient of bump streght

bump strenght 2

textures show up on all faces just not the bumps UV Layout

Last edited by Urlu2 : 05-08-2013 at 07:12 AM.
 
Old 05-07-2013, 01:52 PM   #2
Kyron
Cat lover
 
Kyron's Avatar
portfolio
Christian Kragh
Method Studios
Copenhagen, Denmark
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 326
Are you linking to your desktop ?
 
Old 05-08-2013, 07:13 AM   #3
Urlu2
New Member
 
Urlu2's Avatar
portfolio
Luis Uribe
Denver, United%2BStates
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
hey sorry. Im new to the site. I thought i could upload directly. they should work now
 
Old 05-09-2013, 01:41 AM   #4
Kyron
Cat lover
 
Kyron's Avatar
portfolio
Christian Kragh
Method Studios
Copenhagen, Denmark
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 326
Can you upload the scene (just with the geometry that dosen´t work), along with the texture (just in case).
 
Old 05-09-2013, 03:37 AM   #5
sentry66
Expert
 
sentry66's Avatar
portfolio
node crazy
USA
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,039
are the normals on the geometry all correctly pointed outward?

Are the UV's layed out correctly?
 
Old 05-09-2013, 03:37 AM   #6
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 04:05 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.