The Maya FAQ Thread.

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

REPLY TO THREAD
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04 April 2006   #61
Hi, I'm using Maya 6.0 Unlimited. I have a problem with subdiv surface. First, I creat a subdiv cylinder. Then I delete the top and bottom set of faces. The problem is when I change from standard to polygon mode, my surface loses its subdivision along the height and width. Can any one know how to fix the problem? Thanks in advance.
 
Old 07 July 2006   #62
Image Planes disappear!?

hi,
I've been looking for a while now and I can't find the answer to my problem, and time is a bit of an issue. So if anyone could help me it would be much appreciated.

Basically, when I move around in perspective vies my image planes disappear.
When I move around in orphographic view they just blur.

How do I stop it from doing this?

Thanks.
 
Old 08 August 2006   #63
How to render wireframes

To quickly and easily render smooth wireframes using mental ray.

http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=392955
 
Old 08 August 2006   #64
Maya 8 Loading Problem

Hello Guys!
Wondered if anyone bumped into this on:
I`v installed Maya 8, set up licensing O.k (cause ver.7 is loading ok) and when i`m trying to load it two windows open -> "Output Window" which says:
---------------------------------------------------------------
"***** Error: file: C:/Program Files/NVIDIA
Corporation/Gelato/mango/maya7.0/scripts/registerGelatoRenderer.mel line 34: Invalid flag: -hasCommonGlobalValueProcedure
mental ray for Maya 8.0
mental ray: version 3.5.1.2, 15 Jun 2006, revision 18552
mental ray: mental ray for Maya - startup done
---------------------------------------------------------------


and "Script Editor" and in that this following text is written:
---------------------------------------------------------------
// Error: Unable to dynamically load : C:/Program Files/NVIDIA Corporation/Gelato/mango/maya7.0/plug-ins/Mango.mll

The specified procedure could not be found.

//

// Error: The operation completed successfully.

//

// Error: The operation completed successfully.

(Mango) //

// Error: Fur::executeCommand MayaState: (kFailure): Unexpected Internal Failure //

// Error: initializePlugin function failed (Fur) //

// mental ray for Maya 8.0

// mental ray for Maya: using startup file E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/maya.rayrc

// mental ray for Maya: setup

// mental ray for Maya: initialize

// mental ray for Maya: using 1 license

// mental ray for Maya: register extensions

// mental ray Node Factory: loaded

// parsing E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/include/base.mi

// loading E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/lib/base.dll

// generating Maya nodes...

// parsing E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/include/contour.mi

// loading E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/lib/contour.dll

// generating Maya nodes...

// parsing E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/include/paint.mi

// loading E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/lib/paint.dll

// generating Maya nodes...

// parsing E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/include/physics.mi

// loading E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/lib/physics.dll

// generating Maya nodes...

// parsing E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/include/subsurface.mi

// loading E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/lib/subsurface.dll

// generating Maya nodes...

// parsing E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/include/surfaceSampler.mi

// loading E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/lib/surfaceSampler.dll

// generating Maya nodes...

// mental ray for Maya: successfully registered

// mental ray for Maya: loading startup file: E:/Program Files/Alias/Maya8.0/mentalray/maya.rayrc

// MayaLive version // Error: Object not found: mainRenderMenu //

// Error: Object not found: //

updateRendererUI;

updateRendererUI;

// Error: Object not found: mainRenderMenu //

// Error: Object not found: //

---------------------------------------------------------------

after these messeges Maya 8 isn't loading and i`m stuck with these errors.
Anyone have an idea what should i do ?
 
Old 11 November 2006   #65
Playblast problem

When i playblast it, there is an error:invalid compression type with the option ticked movieplayer. It works with image viewer though. How can it be solved such that it can be played with movieplayer?
 
Old 11 November 2006   #66
Im just wondering why this section is called "Autodesk Maya"???
 
Old 12 December 2006   #67
Q: When I apply Maya's fur to my well unwrapped character I get some bald spots around the areas where the UV's are quite dense (eg. eyes, fingers, ears). How can I get an equally spaced fur over my whole caracter?

A: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=444833
__________________
Jonas Nöll - Digital Artist
Lighting & Shading Artist

Online Portfolio
 
Old 07 July 2007   #68
Thank you for post
 
Old 09 September 2007   #69
Is there a folder that I can delete in order to reset my preferences?

EDIT: I'm using Maya 8.5

Last edited by EvaXephon : 09 September 2007 at 10:56 PM.
 
Old 12 December 2007   #70
Originally Posted by angeloiselle: When i playblast it, there is an error:invalid compression type with the option ticked movieplayer. It works with image viewer though. How can it be solved such that it can be played with movieplayer?


May not be what you're looking for, but in my experience its better to just produce a playblast frame sequence and then watch them in fcheck. I'm sure I'm just not using the movieplayer function right, but in my experience (and the experience of my cohorts) movieplayer just seems to not work very often or produces crappy results.

Originally Posted by shkumbinferizi: Im just wondering why this section is called "Autodesk Maya"???


Autodesk bought out Alias and now owns the rights to Maya. So, Autodesk Maya it is.
 
Old 07 July 2008   #71
what r the computer specifications needed for the smooth working of maya?
 
Old 02 February 2009   #72
This morning, I open maya to continue model my object... and I have a small problem here:




Can somebody help me fix this problem... I use Maya 2009
 
Old 02 February 2009   #73
You can change the size of the handle with + and - from the num-block.
 
Old 02 February 2009   #74
Thank you so much ^^.


I have more 2 problems to solve... (day of repair)



1. After I choose in Extrude, I can't see the move + scale :





2. I've got... choose in set defaut in Preferences, and now when I create a new poly or Nurbs, I can't find the Inputs in Channel Box.




Oh god ...
 
Old 02 February 2009   #75
I am not sure why this happens but

1. press "T", perhaps the handle shows up
2. perhaps it has something to do with the interactive creation which is turned on by default.
Go into the modify->polygons-menue. Turn off "interactive creation" and try again

Hope that was usefull.
 
reply share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:22 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.