The Maya FAQ Thread.

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

REPLY TO THREAD
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11 November 2003   #46
What "Gimbal Lock" is in a nutshell, and an answer to "I made a rotation animation in one local axis and Maya is playing back animation on all three axes...Why?"

http://www.cgtalk.com/showthread.ph...4366#post964366
__________________
adamator.com
 
Old 12 December 2003   #47
Careful! [Re: A Cure for SubD slowness]

Quote: Originally posted by ryguy
Cure for subdivision SLOWNESS
[...]
5.) Delete the blindData nodes. If you move vertices on your model, you should already see a slight
increase in speed.


Just want to raise a big warning flag about the above step:

When a subd is in poly proxy mode the blindData nodes are there for a good reason - they store the hierarchical tweaks and creasing information from the native subd, which allows the subd to be recreated from just the poly and it's blind data when saved and reloaded. It is ok to delete the blind data nodes under only two conditions, either you do not have any hierarchical edits or creases on the native subd or, if you do, you go back into standard mode before you save your scene. If you delete the blindData nodes and then save your scene with the subd still in proxy mode, you will lose all your hierarchical edits and creases.
 
Old 01 January 2004   #48
Painting weights tips:

http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=116287
 
Old 01 January 2004   #49
Solid Shatter errors: a work around

I was having a bugger of a time trying to do a solid shatter on a complex object. Here's what I did to get it to work...

http://www.cgtalk.com/showthread.ph...197#post1109197
__________________
=============
Floyd Bishop

YouTube Channel
Char Maya Character Rig
 
Old 03 March 2004   #50
shaders stay blank after assigning textures to one or more channels:

http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=133211
 
Old 09 September 2004   #51
Problem :
- Mental ray rendering give weird black spots in variabel places when using final gather.
- MR transparancy problem when using final gather on objects and/or image planes near the fg sources in outdoor scens.

(Possible) solution :
http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=166733
__________________
Bjorn Klaassen
Technical 3D Generalist @ Paleo Pixels
http://www.paleopixels.com
https://twitter.com/PaleoPixels

Last edited by Soyseitan : 09 September 2004 at 04:09 PM.
 
Old 10 October 2004   #52
Problem: Batch render won't work on fluids

I could do a "render frame" and it looked great, but when I tried to do a batch render, Maya just hung.

Here's how I made it work:

http://www.cgtalk.com/showthread.ph...d=1#post1616092
__________________
=============
Floyd Bishop

YouTube Channel
Char Maya Character Rig
 
Old 01 January 2005   #53
Question rendering some effect like hair or fur with mental ray

First of all sorry for my bad english .
how I can render my fur with Mental ray ? or how I can make some effects like fur or hair and render with mental ray ?
thanks

Ramtin_moom@yahoo.com
 
Old 02 February 2005   #54
Wink hi

hey ramtin, theres a fine maya video tutorial on rendering fur using mental ray at www.digital-tutors.com absolutely free of cost...
check it out. it must be in the rendering section.

regards.....
 
Old 03 March 2005   #55
problem :

in maya 6.5 , when I'm in edge selection mode, I select 2 edges , activate the move tool , and I try to rotate the camera then the program crashes !

my pc :
winxp sp2
P4 2.8 / 1024 L2 cashe
256 mb ddram
ati radeon 9250 / 128 mb
msi motherboard

thx
__________________
Currently figuring out a good signature :)
 
Old 03 March 2005   #56
dunno why nobody is answering that question..
personally i would reinstall or update the drivers for my graphic card. if that does not help i would reinstall maya. but i guess u must have already solved the poblem by now.

chow.
 
Old 03 March 2005   #57
no it's not solved yet, I reinstalled every thing even windows , updated my vga driver , and still the problem persists,


can u try to do the same and see if it will crash?

on any polygonal object , get into edge selection mode, select 2 edges , activate the move tool , then rotate the camera , and see if it will crash or not

for me I'm still looking for a solution :'(
__________________
Currently figuring out a good signature :)
 
Old 03 March 2005   #58
Unhappy

did what u asked to do. no, maya is not crashing. have no idea whats going on with ur machine. hav u tried other forums? also try other threads on this forum. looks like nobody reads the Maya FAQ forum nowadays.
all the best.

p.s
have you tried updating ur old vga drivers with new ones. if u do a search on this forum u will find that sum ati cards have little problems when running Maya. maybe thats where ur problem lies.
 
Old 06 June 2005   #59
Can't turn on (or off) motion blur in Render Globals :

defaultRenderGlobals.motionBlur -l 0;

That's a L in -l (as in Lock), not a one. I have this on my render shelf permanently, our boxes do it a lot.
__________________
www.huhustudios.com
hairDensity = 1/currentAge
 
Old 07 July 2005   #60
Originally Posted by cg_doctor: problem :

in maya 6.5 , when I'm in edge selection mode, I select 2 edges , activate the move tool , and I try to rotate the camera then the program crashes !

my pc :
winxp sp2
P4 2.8 / 1024 L2 cashe
256 mb ddram
ati radeon 9250 / 128 mb
msi motherboard

thx


First reason:
You have not enough RAM. Minimum value should be 512 MB, recomended >1024 MB
Second reason is your old Ati card with very old single channel DDR memory [one stream 32 bit]. You don't have to buy highend 3D monster like 3D Blaster or nevest Ati X series or top Nvidia 7x models. For comfortable work enough'll be Radeon 9700 or Nvidia GF 4 Ti with 128 Mb dual channel DDR [focus at 128 bit modules], the best choice is ofcourse graphic adapter with GDDR3 fast [800~1080Mhz] 256 bit memory.

When your maya'll crash: UV editor [expect it every time you assign *psd map to your object, almost every operation with mentioned file format:]

Next, when you assign *.psd map simple 2D/3D projection to your defaul shader and you hit reload texture button.

Next, when you'll try to work with low poly sub object for uv mapping of high poly model.

e.t.c. Expect that Maya 'll crash every 5 miutes with your acctuall hardware config.
__________________
http://rambiert.cgsociety.org/

Last edited by Rambiert : 07 July 2005 at 03:50 PM.
 
reply share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 04:24 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.