Hotkeys stop working after a while

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  04 April 2012
Hotkeys stop working after a while

When I open a Maya scene and start working, some hotkeys just stop working after 10/20 minutes.
Why is that? is that a known issue? i checked the hotckey editor, everything seems correct.
restarting Maya doesn't fix the problem but restating window fixes the problem till hotckeys stop responding again.
Maya2012
win7 64bit
__________________
sor.typepad.com
 
  04 April 2012
Hotkeys stop working after awhile

I've noticed if my hotkeys suddenly stopped working, it's because I accidentally tapped the caps lock when I wasn't paying attention. Hot keys won't work with caps lock on. Maybe that's all it is?
 
  04 April 2012
I have had this problem also (Maya 2011 and 2012), but it always resets when I restart Maya.
__________________
If animation couldn't change the world, it wouldn't be such a Micky-Mouse place.
 
  04 April 2012
I've run into this too (it seems to be triggered sometimes if I click on a floating GUI and the focus gets lost in the main UI) but restarting Maya fixes it, I've never had to restart Windows to get around it though.

I kind of wonder if it's a Windows issue? I get similar things happening in other apps sometimes. On one of my PCs here too the right-click from my Wacom pen will switch off at random too and won't work in Windows explorer although it still works fine in programs (luckily not on the one I use for work though). Ah, computers.. fun aint they..

(Win 7 64 here too on both machines)

Cheers,
Brian

Last edited by Horganovski : 04 April 2012 at 12:55 AM.
 
  05 May 2012
Hi, I've noticed this issue on some versions of maya I've used in different studios. Creating a layer override for the renderer can cause it for example. I've found that simply zooming in and out of a viewport (ALT + R button) can bring back functionality of the hotkeys. Much quicker than saving and restarting maya all the time.

Hope that helps
 
  05 May 2012
My experience tells me you are not using English as your default language/keyboard or accidentally switch languages while in the middle of working (all those ctrl, alt, shift, one of these must switch your language!)..Next time you see the hotkeys are not working, try and switch language and tell me if this corrects things.
 
  05 May 2012
I believe this problem got fixed with the maya 2012 sp1... but I could be wrong.
 
  07 July 2012
Thumbs up

Originally Posted by dom3: Hi, I've noticed this issue on some versions of maya I've used in different studios. Creating a layer override for the renderer can cause it for example. I've found that simply zooming in and out of a viewport (ALT + R button) can bring back functionality of the hotkeys. Much quicker than saving and restarting maya all the time.

Hope that helps

This is fantastic, thank you. No more restarting maya for such a stupid issue.
 
  07 July 2012
Originally Posted by Tobbe: I believe this problem got fixed with the maya 2012 sp1... but I could be wrong.


I haven't seen this problem in a while so that's totally possible. I used to lose [ ] and f hotkey support for cameras after a while but it hasn't happened for at least 4 months so that seems about right.
 
  07 July 2012
Originally Posted by cgbeige: I haven't seen this problem in a while so that's totally possible. I used to lose [ ] and f hotkey support for cameras after a while but it hasn't happened for at least 4 months so that seems about right.

We're running 2012 SAP SP1 and still get it on occasion, unfortunately.
The ALT + RMB (zoom) trick works great to quickly fix the problem though.

(edited for clarity)

Last edited by murdock : 07 July 2012 at 09:02 AM.
 
  07 July 2012
Originally Posted by Tobbe: I believe this problem got fixed with the maya 2012 sp1... but I could be wrong.


That is not my case on Maya 2013 SP1. :((

I made the hotkeys read only in windows explorer which fixed my problem. It's a pretty annoying bug.
 
  07 July 2012
I get rid of this problem by deleting any extra keyboard layouts:

"Control Panel" / "Clock, Language and Region" / "Region and Language" / "Keyboards and Languages", press button "Change keyboards". Delete all keyboard layouts but the one you need for your real keyboard.
 
  10 October 2012
Thanks bro!

Originally Posted by dom3: Hi, I've noticed this issue on some versions of maya I've used in different studios. Creating a layer override for the renderer can cause it for example. I've found that simply zooming in and out of a viewport (ALT + R button) can bring back functionality of the hotkeys. Much quicker than saving and restarting maya all the time.

Hope that helps


Hey dude! Thank you so much!
At the first time I didnt belive, but works a lot!!
much easier than saving and restarting!!!
 
  01 January 2013
I know this is bumping an old thread, but...

For any mac users, right clicking for a menu seems to fix this as well.

I only replied because we've all found a thread six years after the fact with a question unanswered.
 
  02 February 2013
werd

most annoying bug on the planet.. damn thing slows you down so much. The alt mmb zoom does the trick though..
__________________
Learn by doing.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 12:02 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.