CGTalk > Software Specific Forums > Autodesk 3ds max
To minimize the ads you see on this page create a CGTalk account and log in HERE
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-15-2013, 12:07 AM   #1
christinabeard
New Member
portfolio
USA
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
CAT rigging issue - cannot add bones

Hi guys! I'm having this really odd issue when I've been trying to rig using CAT. I add the rig, move it into place and then add my skin modifier to my mesh, but when I go to add bones to the skin, it isn't displaying them.

I checked to see if I had the bones hidden in the layers or display panel, and they aren't. I'm using Max 2012 and we have all the patches that Autodesk released for the version as well.

I tried merging the scene into another scene, nothing changed. Restarted Max and nothing changed. Restarted computer and nothing changed.

Any idea what I'm doing wrong or what the issue could be? This is making me want to tear my hair out.
 
Old 03-18-2013, 05:19 PM   #2
christinabeard
New Member
portfolio
USA
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
Just bumping this up in hopes that someone can help. Thanks!
 
Old 03-20-2013, 06:36 PM   #3
christinabeard
New Member
portfolio
USA
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
Anyone? Anyone? Bueller?
 
Old 03-22-2013, 04:19 AM   #4
olivierth
Looking for work
 
olivierth's Avatar
portfolio
Olivier Thériault
Modeler looking for work
Montreal, Canada
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 832
Have you checked that bones are visible in the "select from scene" window (h) ? Also, in tha window, check in "display" to see what is showing.

Hope this helps.
 
Old 03-22-2013, 05:10 PM   #5
christinabeard
New Member
portfolio
USA
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by olivierth
Have you checked that bones are visible in the "select from scene" window (h) ? Also, in tha window, check in "display" to see what is showing.

Hope this helps.


My TD and I managed to figure this out yesterday thankfully! Basically I was completely confused on why the CAT bones show up as geometry and not "regular" bones in the add bones tab. A bit of a "doh" moment for me, but also something I will never forget.
 
Old 03-22-2013, 05:10 PM   #6
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 06:00 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.