Help! Using VRay RT GPU to create shadow matte by mtlWrapper

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12 December 2012   #1
Help! Using VRay RT GPU to create shadow matte by mtlWrapper

Hi:
My first thread:) Thanks for your attention and help!
Vray 2.3, 3Ds Max 2013, Quadro 2000 graphic card.
Recently I found a problem with Vray RT using GPU. I did searched everywhere but no luck at all.
selecting renders:


The scene is a teapot on ground, and I want the ground only receive shadow from teapot(affect alpha)

I use mtlWrapper and apply it to ground as shown in pic, then in obj properties check See through.


As you can see, if I use CPU, the ground is not there, everything is perfect.

but in GPU mode, the gray ground appears. I changed nothing else except engine type.



I think the warning regarding GI is not relevant to this problem, since I did tried to open it but no luck.
It confused me for a couple of days, and I tried hundreds of combinations, if anyone can help, please...... I don't want to give up GPU rendering, you can see on the right up corner, GPU rendering it way faster than CPU, I'd rather solve this problem and make our job faster.
This is the scene file if anyone want to test it.
https://dl.dropbox.com/u/12835684/CGtalk/testScene.max
 
Old 12 December 2012   #2
In your matte material, uncheck "receive GI" and "generate GI".
 
Old 01 January 2013   #3
Originally Posted by davius: In your matte material, uncheck "receive GI" and "generate GI".

I tried to uncheck receive GI and Generate GI, it don't work either.
any thought?
Do you think this may caused by some function that GPU render doesn't support?
Thanks.
 
Old 01 January 2013   #4
Originally Posted by davius: In your matte material, uncheck "receive GI" and "generate GI".

That's wired...I think I replied you yesterday but nothing shows up here, do they need to double check my post?
I tried your suggestion but it won't work either.
Do you think this might be one of functions that GPU render doesn't support?
Also I realized that GPU can not render vray car paint material and glass material very well(picture will upload soon), I feel like this problem might relate with ray tracing or so, any idea?
 
Old 01 January 2013   #5
Still no one? hmmm, alright, I will keep posted.
 
Old 01 January 2013   #6
The mtlwrapper is not supported by the RT using GPU, you can find the list of supported features in the help:
http://www.spot3d.com/vray/help/rt100/render_gpu.htm

Its also a good idea to post questions about vray in chaos group foruns.
__________________
Back to the university...
 
Old 01 January 2013   #7
Yeah you are right, that's just because an unsupported feature.
Looks like GPU rendering has a long way to go.
 
Old 01 January 2013   #8
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.