CGTalk > Main Forums > News
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-09-2012, 12:33 PM   #16
spookycat
Scholar
 
spookycat's Avatar
Chris West
Ockley, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 51
We have been busy overnight creating a custom link system between 64 bit versions of Max and Google Earth so we will be able to make available later today 64 bit versions of the trail and full plugin which will allow texture creation as well.

As for Earth curvature that is certainly something we could add in, we have been using the system for much smaller areas so we hadn't needed that level of accuracy but it could be added. The curvature of the earth is taken into account for generating the right size of terrain though, so if you modelled a 50kmx50km region on the equator you would get a square terrain mesh, but if you did the same over Mt St Helens then the terrain mesh would be narrower. You can turn that on and off by checking the Flat Projection box.
__________________

Last edited by spookycat : 10-09-2012 at 12:46 PM.
 
Old 10-09-2012, 01:40 PM   #17
TrexGreg
Know-it-All
 
TrexGreg's Avatar
portfolio
Greg
Senior Generalist
Greece
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 300
Quote:
Originally Posted by spookycat
We have been busy overnight creating a custom link system between 64 bit versions of Max and Google Earth so we will be able to make available later today 64 bit versions of the trail and full plugin which will allow texture creation as well.


That's just awesome!
Thanks!
__________________
My Vimeo Videos
 
Old 10-09-2012, 03:38 PM   #18
pokoy
dental floss tycoon
 
pokoy's Avatar
portfolio
Marcin Gruszczyk
Germany
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,291
Quote:
Originally Posted by TrexGreg
That's just awesome!
Thanks!


QFA, hope to test it soon. If it's as good as it looks I could use it on a project. Perfect timing
 
Old 10-10-2012, 11:40 AM   #19
titom013
New Member
portfolio
Thomas Mouraille
Environment-DMP TD
MPC
London, United Kingdom
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 13
Question maya version??

It looks really great!!
Are you planning to make a version for maya as well? It would be so usefull!
Once again, really great job!

Cheers!
 
Old 10-10-2012, 06:11 PM   #20
ramissin
Veteran
 
ramissin's Avatar
portfolio
Richard Missin
Professional Drinker / Freelance Gynecologist
Leeds, GB
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 57
Errr wow, this will save a huge amount time, impressive stuff.
 
Old 10-10-2012, 10:02 PM   #21
spookycat
Scholar
 
spookycat's Avatar
Chris West
Ockley, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 51
I have had a couple of emails asking about what we do about missing data in DEM files. The answer is we plug it up with a custom algorithm, below you can see a sample of terrain taken from a region in the Alps, you can clearly see that the DEM region is missing some elevation data, when the plugin detects such missing data it will fill it in and you can see the result of that in the second picture which has 'Plug Holes' turned on. Luckily most DEM files don't have this problem.
__________________
 
Old 10-10-2012, 10:09 PM   #22
gkmotu
Frequenter
 
gkmotu's Avatar
Mads DrÝschler
Dishwasher
Denmark
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 163
I like the Integrity of product and information and development through thread.
 
Old 10-11-2012, 03:35 PM   #23
spookycat
Scholar
 
spookycat's Avatar
Chris West
Ockley, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 51
I have just uploaded a little video showing the modelling and texturing of Meteor Crater using the Plugin.
__________________
 
Old 10-12-2012, 04:04 PM   #24
chillyche
Veteran
che broadnax
brooklyn, US
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34
What about support for DEM files of planets besides Earth? If the software pulls from Google Earth, then there is also a Google Mars...
 
Old 10-12-2012, 04:24 PM   #25
spookycat
Scholar
 
spookycat's Avatar
Chris West
Ockley, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 51
The elevation DEM data is not pulled from Google Earth it comes from another source, we did at one point have support for Mars and the Moon as can be seen in the video below. We have been asked by an interesting source if we can add that support back in so it is something we are investigating. Click the image below to download the AVI file.
__________________
 
Old 10-12-2012, 05:46 PM   #26
leif3d
Solving 9999 things a day
 
leif3d's Avatar
portfolio
Leif Pedersen
Miami, USA
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,910
Any plans to port this to Maya x64 and hopefully to Linux? I would buy this in a heart beat.
Dealing with DEM data and their corresponding texture maps is usually a painfully slow process.
__________________
LEIF3D.com
 
Old 10-15-2012, 08:40 AM   #27
Richard7666
Expert
portfolio
Richard
New Zealand
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 449
Very neat. Reminds me of SimCity 4.
 
Old 10-16-2012, 01:02 PM   #28
spookycat
Scholar
 
spookycat's Avatar
Chris West
Ockley, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 51
We have added in a KML importer to the Terrain Plugin so you can easily define a region to model in Google Earth by placing markers or drawing lines, shapes etc then import that into Max and have the Terrain plugin automatically build the terrain for you. A little video showing this is below, click the image to play.
__________________
 
Old 10-17-2012, 02:01 PM   #29
spookycat
Scholar
 
spookycat's Avatar
Chris West
Ockley, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 51
A new version of the Terrain plugin is now available, if you have purchased the system just go to the store page and fill in the form to get the new version. After installing the latest version you will be asked to enter your license Key again. We have improved the licensing system to make it more flexible, easy to use and not have the problems some users were experiencing with having to keep entering keys etc. Other changes to this update sees the inclusion of the KML importer to allow you to easily match up your terrains to locations you have exported from Google Earth, there is a video showing this new feature above. There are some bug fixes namely when loading a saved terrain the material was changed, this has been fixed, also loading and saving of location files has been fixed to.
__________________
 
Old 11-10-2012, 09:06 PM   #30
spookycat
Scholar
 
spookycat's Avatar
Chris West
Ockley, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 51
Unity Support

We had a request from a User of the system to see about exporting the data generated by the Plugin to the Unity 3D game engine to be used as terrains, so we had a quick little play and it seemed to work well. More info on our Blog Page




__________________
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 05:45 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.