Shadow artifacts

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09 September 2012   #1
Shadow artifacts

Hello everybody,

I am using Lightwave 8.3 and still having troubles with raytraced shadows.
Here is an example.

The mesh is extremely simple and there are neither disjointed points nor non-planar polygons; just a couple of n-sided polygons, selected in the following picture.



Here is a render of the object, using 3 point lights.
Shadows are generated as if the polygon at the top was disjointed from the rest of the mesh.



I just cannot understand why this happens. If I triple the entire mesh, the issue disappears, which makes me think Lightwave has issues with n-sided polys, but if so, there would be other users complaining about this.

Am I doing something wrong when modeling?

Thanks a lot for yr help,
Giacomo
 
Old 09 September 2012   #2
Looks like there is a crack in your object. Triangulate it to see where the missing vertex is maybe. It's been years since I rendered n-gons.
 
Old 09 September 2012   #3
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:24 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.