CGTalk > Software > Maxon Cinema 4D
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-22-2013, 03:55 AM   #1
iac
Expert
 
iac's Avatar
portfolio
Imran Ahmed
Designer & 3D Artist
-
Tecom, United Arab Emirates
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 353
Send a message via AIM to iac
Render image Looks different in PS

Hi,

All most all images looks very fine and bright in C4D render picture viewer and when I open that in Photoshop.... looks dull, crappy colors.

Using Mac OS X.
In render, gamma is set to 1.8 and Photoshop is on default color setting.

How can I see render picture same color quality in PS...?

Thanks.

...
 
Old 12-22-2013, 11:58 AM   #2
imashination
Expert
 
imashination's Avatar
portfolio
Matthew ONeill
3D Fluff
United Kingdom
 
Join Date: May 2002
Posts: 8,940
Where are you setting the gamma and why are you setting it to 1.8?
__________________
Matthew O'Neill
www.3dfluff.com
 
Old 12-22-2013, 12:19 PM   #3
iac
Expert
 
iac's Avatar
portfolio
Imran Ahmed
Designer & 3D Artist
-
Tecom, United Arab Emirates
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 353
Send a message via AIM to iac
I am using Vray Render engine and Gamma setting is in Vray render setting.

Even in C4D advance render.... it also looks different.





...

Last edited by iac : 12-22-2013 at 06:53 PM.
 
Old 12-22-2013, 06:57 PM   #4
iac
Expert
 
iac's Avatar
portfolio
Imran Ahmed
Designer & 3D Artist
-
Tecom, United Arab Emirates
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 353
Send a message via AIM to iac
Please help.... how can I fix it.

TIA.

...
 
Old 12-22-2013, 07:47 PM   #5
vid2k2
Expert
 
vid2k2's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,659
http://www.forum.vrayforc4d.com

Since it's a Vray render ... Stephan would be able to answer your questions better than
non Vray users. Without a stripped down file ... what are we suppose to do ?
__________________
David

iMac 3.06 ghz Intel Core 2 Duo / 16 GB / OS 10.9.5 / C4D StudioR12 / CS6

R.I.P. 11.02.11 ... my dear friend .
 
Old 12-22-2013, 09:06 PM   #6
LucentDreams
lover of gophers
 
LucentDreams's Avatar
CGSociety Member
portfolio
Kai Pedersen
Lighting Lead
Double Negative
Vancouver, Canada
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 10,391
What version of Photoshop? Sounds like a color profile issue to me
__________________
Quote:
"Until you do what you believe in, how do you know whether you believe in it or not?" -Leo Tolstoy
Kai Pedersen
 
Old 12-23-2013, 02:46 AM   #7
kiwi
Always learning
 
kiwi's Avatar
portfolio
Stu Winders
New Zealand
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,584
Mac gamma is now 2.2, just like PC.

From Snow Leopard on I think it was.
http://support.apple.com/kb/HT3712?...US&locale=en_US
 
Old 12-23-2013, 03:57 AM   #8
iac
Expert
 
iac's Avatar
portfolio
Imran Ahmed
Designer & 3D Artist
-
Tecom, United Arab Emirates
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 353
Send a message via AIM to iac
Quote:
Originally Posted by LucentDreams
What version of Photoshop? Sounds like a color profile issue to me


Using CS6, I think also it is about profile issue.... but how, its default setting, C4D render and open in PS... a big difference. I need C4D color in Photoshop...!

I tried Vray forum but its not Vray issue.

@Kiwi, Thanks for link, I will try that.

...
 
Old 12-23-2013, 01:04 PM   #9
Nurd
Panic Mode
 
Nurd's Avatar
portfolio
Nurd
USA
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 14
I agree sounds like a color profile issue. I'd try setting C4D to sRGB under project settings and set PS to sRGB profile also and see if that gets closer.
 
Old 12-23-2013, 05:05 PM   #10
iac
Expert
 
iac's Avatar
portfolio
Imran Ahmed
Designer & 3D Artist
-
Tecom, United Arab Emirates
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 353
Send a message via AIM to iac
Profile looks fine to me...
Here it is. Anything to change here...?



...
 
Old 12-23-2013, 06:27 PM   #11
vid2k2
Expert
 
vid2k2's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,659
Just wondering ...

Have you tried moving your Ps color settings back to "Syncronized" to see
the results with that profile ?
__________________
David

iMac 3.06 ghz Intel Core 2 Duo / 16 GB / OS 10.9.5 / C4D StudioR12 / CS6

R.I.P. 11.02.11 ... my dear friend .
 
Old 12-23-2013, 07:39 PM   #12
iac
Expert
 
iac's Avatar
portfolio
Imran Ahmed
Designer & 3D Artist
-
Tecom, United Arab Emirates
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 353
Send a message via AIM to iac
Above screenshot color profile is my current setting and top above shown the difference is C4D and PS colors.

Where is syncronized to change setting...?

...
 
Old 12-24-2013, 04:50 AM   #13
Nurd
Panic Mode
 
Nurd's Avatar
portfolio
Nurd
USA
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 14
Check the linear workflow, that really shifts the color brightness, it looks unchecked.
 
Old 12-24-2013, 03:08 PM   #14
vid2k2
Expert
 
vid2k2's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,659
Quote:
Originally Posted by iac

Where is syncronized to change setting...?

...


Adobe Bridge controls color sync within all CS6 apps.
Open Bridge > Edit > scroll down to Creative Suite Color Settings > Choose from list

Per attachment, I have mine set to what's highlighted in blue. Your choice may differ.
After choosing ... click on Apply ... it should go back to "Synchronized" ... double check in Ps.
__________________
David

iMac 3.06 ghz Intel Core 2 Duo / 16 GB / OS 10.9.5 / C4D StudioR12 / CS6

R.I.P. 11.02.11 ... my dear friend .
 
Old 12-24-2013, 07:11 PM   #15
iac
Expert
 
iac's Avatar
portfolio
Imran Ahmed
Designer & 3D Artist
-
Tecom, United Arab Emirates
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 353
Send a message via AIM to iac
Thanks David, I set it.
I will try to render again and see in PS... how it is now.

Greets.

...
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:05 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.