Why is AA destroying my multipass ?

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  01 January 2013
Why is AA destroying my multipass ?

Hi all,
I've been trying out the Nuke export in R14 and I realized that the comped multipass is not the same as the rgba render.


RGBA Image :



Multipass :



If you substract them it should be totally black right ?





It reminded me a AA problem you see in Vray so I rendered again without AA and now it works.
I believe that when you render with AA some of the passes aren't really anti-aliased... but now I have absolutly no idea about how I can render a AA image correctly in multipass.
Any ideas ?
 
  01 January 2013
AA by definition has to create a mix of foreground and background. The border pixel are always a mixture of two or more objects so you can't have correctly AAed multipasses that realy only show objects/elements selected for that pass.
__________________
- www.bonkers.de -
The views expressed on this post are my personal opinions and do not represent the views of my employer.
 
  01 January 2013
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 10:35 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.