Dell Precision 670 and a Qadro 5000 Card

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  04 April 2013
Dell Precision 670 and a Quadro 5000 Card

Hello,

I purchased a used Quadro 5000 card for a decent price, and I installed the card in a Precision 670 system.

Everything appeared to be working fine. I removed the older video driver completely from the system, I installed the card in the PCIe x16 expansion slot, I loaded the latest driver from Nvidia, and I rebooted the computer. However, the computer stalled for about two minutes at the windows logo screen and programs are very slow and laggy. For example, Photoshop is so slow and laggy that trying to draw a stroke on a small document takes a few seconds.

The minimum system requirements for the Quadro 5000 card include a 450 watt power supply and a PCIe x16 expansion slot. The Precision 670 seems to be capable of handling the card.

Is there any way to get the Quadro 5000 card to work on this system? Are there some bio settings that have to be adjusted to get it to work?

Thank you for any help,

Last edited by antisymmetry : 04 April 2013 at 12:10 AM.
 
  04 April 2013
It honestly just sounds like you haven't installed the driver properly.
 
  04 April 2013
You also may want to re-install windows.
 
  04 April 2013
just play around with drivers, also you should download Quadro drivers.
....
installing win from the scratch is the last solution...
__________________
http://trideval.blogspot.com/
 
  04 April 2013
Thank you everyone for your suggestions. I am using the drivers that Nvidia provided me on their web site, but they do not seem to work. Maybe older drivers might help?

Last edited by antisymmetry : 04 April 2013 at 07:25 AM.
 
  05 May 2013
Hello,

Your suggestions about the driver worked, and I would like to thank you for the help. I finally found the other issues that caused the problems with the Quadro 5000, and I just wanted to completely clarify what I did to get the Quadro 5000 card to work on my system, so if other people have problems, this should help them.

First, I formatted my hard drive, and I freshly installed all the drivers including the Quadro 5000 driver from Nvidia. There are programs out there like Driver Sweeper that can do the same things without formatting.

Fresh drivers fixed some of the issues, but using any program that directly accesses the card like Photoshop resulted in lag and slowing down.

Finally, go into the computer system bios, go to Onboard Devices, and turn all devices off except critical ones like the USB Controller. I have not completely pinpointed the exact device that caused the hang-up, so this might require some experimentation.

I hope this helps anyone that could not get the Quadro 5000 card to work on their system.


Take care,
 
  05 May 2013
Thanks for the follow-up

Glad you got it working.
 
  05 May 2013
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 08:11 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.