creating a basic figure Max to Mudbox

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11 November 2013   #1
creating a basic figure Max to Mudbox

i'm trying to create a simple, but well-thought out, basic figure in Max. One built to bend correctly and also be lo-poly.

But anytime i use the swiftloop tool or add a symmetry mod on the model and bring it into Mudbox the UV's are all messed up.

i've tried recreating the Uv's and importing them from Max but nothing works.

does anyone know of a good work-flow for this?
Attached Images
File Type: jpg UvTest.jpg (63.5 KB, 9 views)
 
Old 11 November 2013   #2
mudbox isnt the right tool for that...
mudbox is a sculpting and texturing tool... and the retopo feature is based on ptex....
if you need uvs you have to create them afterwards in an other app...


for poly modeling and making uvs you should take a look at maya or max...
or if it should be free blender is an really good modeling app...
__________________
...
 
Old 11 November 2013   #3
That's actually what i'm doing.... Building in Max and eventually sculpting and painting in Mudbox.

i just brought it into mudbox to see if the uv's were holding up, and they aren't.

how do i correct them, without retopo?
 
Old 11 November 2013   #4
exporting the lowest level from mudbox...
repair the uvs in max and import the uvs back...
there is an import uv opotion in the file menue...
in this case you have to repaint your texture...

if you want to keep the texture you could do a transfer detail to get everything back...
but this is only working if your level0 mesh has enough geometry todo a clean transfer...
__________________
...
 
Old 11 November 2013   #5
i'll check it out... thanks for the help!
 
Old 12 December 2013   #6
yeah that is the way to go, finish your model in mudbox then export the lowest level to max and uv it there then import the uvs, its a easy workflow and one i use all the time
 
Old 12 December 2013   #7
i've had alot of trouble making that process work.

it doesn't always work,

thanks for the insights, i'll keep trying to work this process out.
 
Old 12 December 2013   #8
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 05:10 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.