CGTalk > Software Specific Forums > Autodesk 3ds max > Plugins & Add-ons
To minimize the ads you see on this page create a CGTalk account and log in HERE
reply share thread « Previous Thread | Next Thread »
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-08-2007, 03:14 PM   #46
Steve Green
Reworking my Reel
Steve Green
Freelance 3D Artist
United Kingdom
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,925

Hi Matt,

the pbomb thing is just that cloth can use spacewarps (wind etc.) and pbomb gives a nice punchy impact on the cloth, like something hitting it.

You could probably do the same with a quick burst of wind or displace ramped up and down though.

- Steve
 
Old 02-08-2007, 03:39 PM   #47
mir-vadim
Totally blurred.
 
mir-vadim's Avatar
portfolio
Vadim Mir
RayFire Studios
Kaliningrad, Russia
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 580
Send a message via ICQ to mir-vadim
Hi Steve, thanks for remind me about PBomb, I completely forgot about this wonderful Spacewarp, try to use it in next update. I will think about cloth later, now I want to fix some bugs in this version.
 
Old 02-08-2007, 05:57 PM   #48
Steve Green
Reworking my Reel
Steve Green
Freelance 3D Artist
United Kingdom
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,925

Heh, yeah I wasn't trying to push you into doing it - what you have is pretty amazing now.

Fixing bugs is always good

Cheers

Steve
 
Old 02-09-2007, 02:49 PM   #49
Matt^
No!... Seriously?
Matt
Animator
United Kingdom
 
Join Date: May 2005
Posts: 40
Steve - Ahh i see, cool idea about the cloth "dents". Not familiar with point cache though. Is this something specific to the cloth system?
By the way, whats happened to your website? I think your work is superb.

Vadim - Your script is looking amazing. Particularly love the holes-on-holes part. Not 100% sure, but in the video, as the camera pans round, it looks like you can see through some of the polys on the inside of the bullet holes to the back-facing ones on the outside of the mesh. Is this right?
Also, how do you plan to use the pbomb?

Keep up the fantastic work!
 
Old 02-09-2007, 04:34 PM   #50
Steve Green
Reworking my Reel
Steve Green
Freelance 3D Artist
United Kingdom
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,925

Hi,

pointcache is a modifier used generally to speed up deformations (so it's not limited to cloth). Basically you store the mesh animation in a cache file so it's just a dumb animated mesh - one advantage to this is you can control the playback of the animation and even stop it very easily.

I'm not sure what you mean about the website - I've never had one that I recall, I just stick my reel up on my webspace.

If it's that, I was uploading a new reel this morning because Virgin have rebranded Telewest/NTL and have increased the space available, so I did a new HD-res one with a better bitrate.

Cheers

Steve
 
Old 02-09-2007, 09:33 PM   #51
bardur
Lord of the posts
 
bardur's Avatar
portfolio
Brur M Brur Fri Mikladal
Student
Noroff
Klaksvk, Faroe Islands
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 509
Send a message via MSN to bardur
I gotta say... This tool works straigt "out of the box" and perfectly awsomely as well..
your video clip is insanly nice and so is the script itself

i tried this when you released your first version.. and i didnt get it working to well
But this last version works wonders, and its AWSOME to be able to blow holes and so fourth on the model with such a "visual" method

Fantastic work ... .. . . Keep it coming

Regards
Bardur
__________________
Unleash your Adrenimal!
 
Old 02-09-2007, 11:18 PM   #52
mir-vadim
Totally blurred.
 
mir-vadim's Avatar
portfolio
Vadim Mir
RayFire Studios
Kaliningrad, Russia
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 580
Send a message via ICQ to mir-vadim
to Matt^: I just now check mesh and did not found any bugs which you wrote, if you want I can send scene for you. PBomb can be used as cheap and fast way to simulate debris for far background. I try to use PBomb and if they will works good I add them in next version.

to bardur: In previous version it was not work because in previous version holes created with standard max boolean operation. In this version I use Proboolean, and want to say that Proboolean is amazing tool, after you create all holes, you can go to Proboolean subobject level 1, pick any created opearands and move them a little bit for correction ( it can helps if target object have some geometry in the air after shooting ).
 
Old 02-11-2007, 10:24 PM   #53
PsychoSilence
3Delicious
 
PsychoSilence's Avatar
portfolio
Anselm von Seherr - Tho
VFX Technical Director
Incendii VFX
New Orleans, USA
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,480
Send a message via ICQ to PsychoSilence
great update on that one! we just switched to max 9 so the update is coming handy

cheers

anselm
 
Old 02-13-2007, 09:49 AM   #54
mir-vadim
Totally blurred.
 
mir-vadim's Avatar
portfolio
Vadim Mir
RayFire Studios
Kaliningrad, Russia
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 580
Send a message via ICQ to mir-vadim
Hi All. Today I decide to evolve RayFire a little bit and here is another good update.
In this update I add ability to choose what kind of Pro Holes create.
Real time: create one Proboolean object with animated operands. It is too slow in viewport, but useful if you render your scene with Vray Dirt map or Mental Ray Ambient Occlusion map and if you want to use target object as deflector for debris.
Predefined: It creates one fully destructed object with animated objects which fill holes in destructed object. This method much, much faster in viewport. Optionally you can turn off animation if you want to get just fragmented target object, later you can use fragments with Particle Flow or Reactor for example.
Now you can delete all created objects. When you push Create button RayFire create copy of target object, hide original object and do all operation with copy. When you push delete button RayFire delete created objects and unhide original.
Also now every time when you push Create button RayFire hold max file. I add this feature because Boolean operation is not perfect yet. Now even if Max crashed you can easily fetch scene.
Tip: add noise modifier to Cutoff object and animate it to get different holes.

http://rapidshare.com/files/1625863...ol_v05.rar.html
 
Old 02-13-2007, 07:46 PM   #55
bardur
Lord of the posts
 
bardur's Avatar
portfolio
Brur M Brur Fri Mikladal
Student
Noroff
Klaksvk, Faroe Islands
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 509
Send a message via MSN to bardur
When i use Max 9 Holes (version 0.4) i get a "Unable to convert: Undefined to type: Point 3"
error in the Maxscript
And in Version 0.5 of raytool i get the same error when using "Pro (Max 9) RealTime"
but i do NOT get this error when using "Pro (Max 9) Predefined"

When i get that error.. i dont get any particles/debris

How can i NOT get that error? or is that a bug somehow?
I want to be able to have debris when using the "realtime" option on... because i get a much better visual view of how its gonna look...

could you take a look at it..
or tell me how exactly you set up a simple scene... like the one you had in that video you showed

Superb tool though.. i love it

Regards
__________________
Unleash your Adrenimal!
 
Old 02-13-2007, 09:54 PM   #56
mir-vadim
Totally blurred.
 
mir-vadim's Avatar
portfolio
Vadim Mir
RayFire Studios
Kaliningrad, Russia
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 580
Send a message via ICQ to mir-vadim
Thanks for your reply bardur.

Thanks for reply bardur. You found one serious bug and I fix it already.
Reply me if you will have the same or other problems.

Last edited by mir-vadim : 01-01-2008 at 03:21 PM.
 
Old 02-14-2007, 01:03 PM   #57
PsychoSilence
3Delicious
 
PsychoSilence's Avatar
portfolio
Anselm von Seherr - Tho
VFX Technical Director
Incendii VFX
New Orleans, USA
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,480
Send a message via ICQ to PsychoSilence
Thank you bardur for pointing that out! great to have such a frequenz update!

cheers

anselm
 
Old 02-14-2007, 02:14 PM   #58
bardur
Lord of the posts
 
bardur's Avatar
portfolio
Brur M Brur Fri Mikladal
Student
Noroff
Klaksvk, Faroe Islands
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 509
Send a message via MSN to bardur
It seem to work perfectly now
but i do get the "cant bind to spacewarp error" but thats just a limitation of 3D max's Maxscript right?
and thats no problem to fix afterwards

but yeah.. as i sayd! it works perfectly now

Regards
__________________
Unleash your Adrenimal!
 
Old 02-15-2007, 09:04 PM   #59
mir-vadim
Totally blurred.
 
mir-vadim's Avatar
portfolio
Vadim Mir
RayFire Studios
Kaliningrad, Russia
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 580
Send a message via ICQ to mir-vadim
Hi All, Here Another RayFire Update. I fix a lot of bugs and add layer support for each created object set.
Also I want to show my new script`s first results, I call it RayXplosion Tool (guess why).
Here first test renders. In this video You can see what it can do with simple box after 20 seconds. 300 K
http://rapidshare.com/files/16633221/RayXplosion.avi.html
Attached Images
File Type: jpg renders10100.jpg (28.9 KB, 164 views)

Last edited by mir-vadim : 01-01-2008 at 03:21 PM.
 
Old 02-15-2007, 09:47 PM   #60
Steve Green
Reworking my Reel
Steve Green
Freelance 3D Artist
United Kingdom
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,925

Blimey, by next week you'll have invented an anti-gravity engine!

Great work - is that using reactor/fracture at all or is it using it's own thing?

Cheers,

Steve
 
reply share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 06:23 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.