CGTalk > More Forums > Click Here for: > Nevercenter Silo
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-12-2006, 09:31 AM   #1
Dias
Sexy guy
 
Dias's Avatar
portfolio
Dias Aisin
Italy
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 738
Silo selection, I simply don't get it

Hi guys, I hope there are somebody who can help me.

I really love Silo but this problem is too annoying.

I leave you a few screenshots that explane a problem very well.



__________________
DiasAisin.com
 
Old 05-12-2006, 10:06 AM   #2
a23
subpixel hider
 
a23's Avatar
andy23.com
Germany
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 67
Send a message via AIM to a23
Hello,

I'd suggest you post this to the Silo forums aswell:

http://www.silo3d.com/forum/

Cheers,

Andy
 
Old 05-12-2006, 10:23 AM   #3
Droolz
Vet
Jules Stevenson
JS3D
Wallingford, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 219
Send a message via MSN to Droolz
Silo has a couple of selection modes (marquee and draw selection) [alt a, alt s repectively], not really sure what you are doing to get these strange results - in the options you can turn on backface culling but this dosen't really look like the problem you are having either.

Need a bit more information

j
__________________
--JS3D--
 
Old 05-12-2006, 10:27 AM   #4
Cinnsealach
PRO
 
Cinnsealach's Avatar
portfolio
Andy Kinsella
Manchester, United Kingdom
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 185
I suggest you check your 3D cards OpenGL settings. If Antialiasing is on, set it to application controlled.
 
Old 05-12-2006, 10:34 AM   #5
Droolz
Vet
Jules Stevenson
JS3D
Wallingford, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 219
Send a message via MSN to Droolz
heh, Cinnsealach, you simply are mr. silo , If ever jam and feed need a mascot, you da man.

jules
__________________
--JS3D--
 
Old 05-12-2006, 10:59 AM   #6
Dias
Sexy guy
 
Dias's Avatar
portfolio
Dias Aisin
Italy
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 738
I've turn on "AA by application" as Cinnsealach has suggested, and the problem is gone!

Thank you all guys, now for me Silo has became the best 3d modeling app.


p.s.: btw, can anybody tell me how can I select non visible faces? I mean, imagine this situation: you create a sphere and would like to delete half of that sphere; you are going to ortho view and by "area selection" grab half of sphere. In my situation it grabs only front faces (I've tried to turn on/off Backface Culling in Display Option).
__________________
DiasAisin.com
 
Old 05-12-2006, 11:16 AM   #7
ChristianFischer
skee-wee
 
ChristianFischer's Avatar
portfolio
Christian Fischer
Character Artist
Greifswald, Germany
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 485
simply use the middle mouse button instead of the left one for selecting (select thru).
 
Old 05-12-2006, 11:16 AM   #8
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 10:34 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.