Weird Fibermesh Rendering problem

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  2 Weeks Ago
Weird Fibermesh Rendering problem

So I was making this joker sculpt a while ago. when I created a fibermesh and rendered it, some ugly looking blocks or polygons showed up and I can't seem to fix it. I mainly used GroomHairball tool, snake hook and move tool to make the hairstyle. The other groom brushes were too difficult for me to use. I didn't mess with the render BPR settings or anything. Maybe it's because I used the groomhairball tool too much or is it something else? I'm new to zbrush and this is my second attempt at sculpting. Can anyone help me out on this? I'd greatly appreciate it.






 
  6 Days Ago
Hmmm dont know what the problem is.. would it be too much work to start over?
Fibermesh is hard to control sometimes.
Also doing fiber mesh, it may help to have hair broken into sections/groups/layers so you have more control.
__________________
3D concept/
Modeler Legacy Fx
 
  6 Days Ago
to see fibermesh you have to press BPR
you need to stick with the grooming brushes to you get the hang of it,
its probably the snake hook brush that messed it up,
hold the SHIFT key down like your going to smooth it on the problem area.

could all so hide the problem area and select delete hidden

Last edited by informerman : 6 Days Ago at 02:17 AM.
 
reply share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 04:29 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.