CGTalk > Software > Pixologic ZBrush
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-10-2013, 09:28 AM   #1
sherkhannabi
Frequenter
 
sherkhannabi's Avatar
portfolio
shani zee
nash
karachi, PA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 167
zbrush spotlight problem black color

am i doing something wrong
this is the video show black color instead of texture
https://www.dropbox.com/s/d8rwhjwy8...t%20problem.wmv

i create this model in maya, unwrapped it and goz it after that you can see.
 
Old 09-13-2013, 02:49 PM   #2
sherkhannabi
Frequenter
 
sherkhannabi's Avatar
portfolio
shani zee
nash
karachi, PA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 167
this is the image i am using


and this is the result when i project



any help?
 
Old 09-13-2013, 06:38 PM   #3
eblondin
--E--
 
eblondin's Avatar
portfolio
Eric Blondin
Lead Character Artist
USA
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 323
Send a message via AIM to eblondin
It appears that your problem might center around you having a very distinct alpha selected in your alpha palate. If you turn your alpha off you should get much better results.
 
Old 09-15-2013, 09:20 AM   #4
sherkhannabi
Frequenter
 
sherkhannabi's Avatar
portfolio
shani zee
nash
karachi, PA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 167
thanks for the reply and can you give me more information cause i am kind of a newbie
 
Old 09-15-2013, 02:46 PM   #5
informerman
Expert
 
informerman's Avatar
portfolio
EZ-Brush
dallas, USA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 900
look on the left the third icon down (alpha)
click it then it has a option to turn it off.
you need to subdivide the mesh a few more times all so
 
Old 09-15-2013, 07:20 PM   #6
sherkhannabi
Frequenter
 
sherkhannabi's Avatar
portfolio
shani zee
nash
karachi, PA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 167
i turn it off and subdivide it 3 time but still the same
 
Old 09-16-2013, 04:46 AM   #7
eblondin
--E--
 
eblondin's Avatar
portfolio
Eric Blondin
Lead Character Artist
USA
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 323
Send a message via AIM to eblondin
Have you watched the videos on spotlight in the Zclassroom?

http://pixologic.com/zclassroom/hom...sson/spotlight/

They should be able to answer all of your questions.
 
Old 09-16-2013, 06:23 AM   #8
sherkhannabi
Frequenter
 
sherkhannabi's Avatar
portfolio
shani zee
nash
karachi, PA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 167
yes i watched all videos include youtube videos and it seems really easy but i don't know what's the problem here.
 
Old 09-16-2013, 03:18 PM   #9
eblondin
--E--
 
eblondin's Avatar
portfolio
Eric Blondin
Lead Character Artist
USA
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 323
Send a message via AIM to eblondin
You probably just need to subdivide a few more times. The image you posted just looks like your model is still too low in polygon density.

What you are doing is projecting texture from the photo onto your models vertices. This is also called polypainting. Your model needs to have enough vertices to hold the information that you are projecting. For most models this is at least 1 million polys. If you can subdivide even higher, I would suggest you do so. The more polys you have on your model, the more texture detail (through polypainting) and sculpting detail it can hold.

Also, You should not have an alpha (3rd square down on the left) or a texture loaded (4th square down on the left) when you are using spotlight and projecting the detail onto your model. Both of those icons should be blank
 
Old 09-26-2013, 11:51 PM   #10
informerman
Expert
 
informerman's Avatar
portfolio
EZ-Brush
dallas, USA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 900
polypaint with No UV and retry
 
Old 09-27-2013, 03:22 PM   #11
sherkhannabi
Frequenter
 
sherkhannabi's Avatar
portfolio
shani zee
nash
karachi, PA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 167
thanks guys for reply and i really appreciated

i made a angy 3d model and i did uving and export obj format (just like i watch in online tutorials)
open in zbrush with subdivided 4 time


i add image to spotlight , colorize polypaint , click only rgb





and that's what i got

 
Old 09-28-2013, 06:41 PM   #12
informerman
Expert
 
informerman's Avatar
portfolio
EZ-Brush
dallas, USA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 900
on the last pic are you saying the problem is the skin/texture color is not showing up?
try changing do a different material instead of the red one your using
 
Old 09-28-2013, 08:38 PM   #13
sherkhannabi
Frequenter
 
sherkhannabi's Avatar
portfolio
shani zee
nash
karachi, PA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 167
thanks informerman and yes it was material problem. I've been told that but i don't know why these tutorials doesn't show these steps. now i am gonna export that to maya. wish me luck
and thanks for everybody

 
Old 09-28-2013, 08:38 PM   #14
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 10:02 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.