CGTalk > Software > Pixologic ZBrush
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-09-2013, 12:29 AM   #1
OhiraKyou
New Member
 
OhiraKyou's Avatar
portfolio
USA
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3
Question [Solved] Layer recording darkens tool

After creating a layer and clicking record, my tool becomes darker. Anything I do on that layer seems to show properly. However, if I stop recording, the whole mesh still looks dark (including the strokes). Only undoing to before the record seems to make things all bright and shiny again. I'm assuming the darkening is intentional, for highlighting, but the permanent result is odd. What's the cause, and how can I prevent the darkening entirely? I find it easier to work without this highlighting, anyway.

Before and after clicking record and adding some random strokes:

Last edited by OhiraKyou : 02-17-2013 at 06:47 AM.
 
Old 02-12-2013, 11:01 PM   #2
informerman
Expert
 
informerman's Avatar
portfolio
EZ-Brush
dallas, USA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 879
tool>subtool
it looks like you have 2 of the same objects
 
Old 02-12-2013, 11:15 PM   #3
OhiraKyou
New Member
 
OhiraKyou's Avatar
portfolio
USA
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3
There is only one subtool: the model. And, when I click record, it now turns everything completely black. It didn't do that before.
 
Old 02-17-2013, 05:23 AM   #4
informerman
Expert
 
informerman's Avatar
portfolio
EZ-Brush
dallas, USA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 879
you either masked it or check your color palette that may not be pure white,
in other words your zadd sculpting with a dark color,
in tool>subtool look for the little paint brush icon and UN check it.
upload the ZPR Threw File save as =ZPR
Attached Images
File Type: png ss.png (5.8 KB, 5 views)

Last edited by informerman : 02-17-2013 at 05:34 AM.
 
Old 02-17-2013, 06:46 AM   #5
OhiraKyou
New Member
 
OhiraKyou's Avatar
portfolio
USA
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3
Nothing was masked, the color was white, the material was the default, and the brush icon was off. However, what solved it just now was to do a quick color > fill object with material and color painting off. It fixed it so hard that after saving and reopening the project to test it out, undoing to before I filled doesn't bring the problem back; it's as if it never happened. I should note, however, that this only worked when filling before clicking record and turning everything black (I did some testing before committing the change).

So, it would seem that all is well now. Thanks for the suggestions.
 
Old 02-17-2013, 06:46 AM   #6
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 01:35 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.