100% CPU usage when moving my mouse

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03 March 2012   #1
100% CPU usage when moving my mouse

Hello everybody.
I just updated my OSX to 10.7 and Zbrush to Zbrush4R3.
Everytime I move my mouse I get a 100% CPU usage. Even if I am not Painting.
Is this intentional? It feels wrong and I think I did not have that heavy CPU usage before.

Do you know what wrong?
cheers, Holger
__________________
____
Cinema 4D Studio MSA, Zbrush, CS6, 3DCoat, Moi
Twitter: @holgerbiebrach
www.c4dStuff.com

HB_ModellingBundle
 
Old 11 November 2012   #2
Originally Posted by HolgerBiebrach: Hello everybody.
I just updated my OSX to 10.7 and Zbrush to Zbrush4R3.
Everytime I move my mouse I get a 100% CPU usage. Even if I am not Painting.
Is this intentional? It feels wrong and I think I did not have that heavy CPU usage before.

Do you know what wrong?
cheers, Holger


Sheesh, I am having the same problem and I am using ZBrush 4R4 - OSX Mountain Lion. When I move the mouse the CPU gets to 100%.

Anyone else noticed this weird thing with ZBrush?


EDIT:

I have found a solution to this problem. Goto to Preferences > Performance and lower the MaxThreads to 2 or 4, or just disable the MultiDraw.
Let us know how this fixed your CPU usage. As for me this totally fixed it.

Last edited by majesticmedia : 11 November 2012 at 05:24 PM.
 
Old 11 November 2012   #3
Thank you. Yes that fixed it. the CPU usage goes down now. There is still some CPU usage when moving the mouse but its not that much. I can use it like that. Thank you again.
__________________
____
Cinema 4D Studio MSA, Zbrush, CS6, 3DCoat, Moi
Twitter: @holgerbiebrach
www.c4dStuff.com

HB_ModellingBundle
 
Old 11 November 2012   #4
So, glad it helped. Looking forward to see some of your work in ZBrush.
Happy ZBrushing!
 
Old 11 November 2012   #5
Originally Posted by majesticmedia: So, glad it helped. Looking forward to see some of your work in ZBrush.
Happy ZBrushing!


Pixologic confirmed this issue. they are on it but cant say when a fix will be available.
__________________
____
Cinema 4D Studio MSA, Zbrush, CS6, 3DCoat, Moi
Twitter: @holgerbiebrach
www.c4dStuff.com

HB_ModellingBundle
 
Old 12 December 2012   #6
Even worse with 4R5 now... this is just launching Zbrush, and not even touching any part of the interface!


Last edited by anthonyw : 12 December 2012 at 03:09 AM.
 
Old 12 December 2012   #7
it's the same here as it's always been. it's nothing to be concerned about.
 
Old 12 December 2012   #8
Originally Posted by cgbeige: it's the same here as it's always been. it's nothing to be concerned about.


It definitely hasn't always been this way, and it isn't even this way when running the Windows version on Mac. Something is definitely wrong with Pixologic's coding for the Mac version. I guess I'll have to count my losses and use alternative software while staying far away from Pixologic in the future.
 
Old 12 December 2012   #9
Originally Posted by anthonyw: It definitely hasn't always been this way, and it isn't even this way when running the Windows version on Mac. Something is definitely wrong with Pixologic's coding for the Mac version. I guess I'll have to count my losses and use alternative software while staying far away from Pixologic in the future.


You’re going to let a non-issue like that get in the way of you using arguably the most innovative sculpting app available?
Okay.
__________________
"Even the Christmas vacation will be darkened by New Zealand scripts…"
~ J.R.R. Tolkien, The Letters of J.R.R. Tolkien, Letter 34
 
Old 12 December 2012   #10
A non-issue for you, quite a big one for me.
 
Old 12 December 2012   #11
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 06:23 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.