View Full Version : Action item linked to script?

10 October 2009, 02:25 PM
Hey. Recently I found an interesting script, and during the instalation process, I need to follow that step:

"Install Advanced Painter action item (found under 'Painter' category) to your toolbar, main menu bar, or quadmenu. Please refer your 3ds max documentation for more information on action item installation."

I understand that this "action item" links my script with a toolbar tool, so I can set it. The problem is, that in 3ds max help I cannot find any mention about "action item". Nor in google. Maybe it is some other thing, that author named that way?

I don`t know what to do, to make it work. This is very important to me. Can anybody give me a hint, please?

10 October 2009, 03:27 PM
You need to go to Customize > Customize User Interface... From here you need to pick the tab for how you want to access the script (Hotkey, Toolbar, Quad, or Menu). From there change the Category drop-down to 'Painter'. The script should be listed there and you can assign it as needed. For more information look in the Maxscript Help under "Macroscripts for New Users".


10 October 2009, 07:38 AM
Thank you closet monkey ;).

CGTalk Moderation
10 October 2009, 07:38 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.