View Full Version : timecode in playblast


PorkpieSamurai
05 May 2006, 03:28 AM
Hi,
Trying to figure out how to do a playblast with the timecode included
does anyone know how to do this?
downloaded the timecode mel but cant get it to show up in maya.

Robert Bateman
05 May 2006, 05:06 PM
erm, it's a pain. Normally you can use the hud for this, ie :


global proc float hudCurrTime ()
{
return `currentTime -q`;
}

headsUpDisplay -section 5
-block 1
-blockSize "medium"
-label "TC"
-labelFontSize "small"
-command "hudCurrTime()"
-event "idle"
-nodeChanges "attributeChange"
HUDFrameTime;


however, the problem is that the hud does not get updated during a playblast. The onl things that do get updated during a playblast is basically DG objects. One thing that does work, is to update an annotation object with the frame number via a dummy expression, for example,

create an annotation (possibly attached to the camera), then create this expression on the annotation...


float $f = frame;
annotation1.visibility=1.0+frame*0;
setAttr -type "string" "annotation1.text" $f;


You should be able to move the annotation into view (even key it's position if needed, and possibly stop the arrow from being drawn), and therefore you should have a very hacky way of doing it....

CGTalk Moderation
05 May 2006, 05:06 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.


1