View Full Version : Brush lags


LPonline
08 August 2012, 11:01 AM
Hi, I've just bought new computer and I have an unexpected problem:
in drawing programs (PS CS6, Painter 12, MS paint), I am experiencing brush delay(my 11 year old Toshiba laptop hasn't got such lag):
http://img507.imageshack.us/img507/9937/problemakx.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/507/problemakx.jpg/)

I've tried reinstalling tablet drivers (intuos4 m) tweaking PS performance tab. All of these programs use 50 % max of processor performance, the problem is there regardless resolution of page or brush size.

Computer specs:
i7 3770K
ASUS HD 7950
16 GB RAM

Is it possible that GPU has something to do with this (but drivers are up to date)? I am really lost :9 maybe someone has encountered this problem?

CKPinson
08 August 2012, 02:19 PM
Windows 7 I assume.
In PS turn off OpenCL under advanced performance settings - try first then screw around with the Windows 7 settings such as Aero and Flicks.

LPonline
08 August 2012, 01:54 PM
I tried that, it doesn't matter whether flicks are on or off so as disable/enable tabletpc settings in Control Panel. Right now I found that there is Radeon Catalyst 12.7 Beta, i tried installing it, but in Catalyst Control center it says that I am using 12.6 version, so what the...??? If this problem is not resolved, I'll have to reinstall all my system and hope, that there won't be this problem...

gruhn
08 August 2012, 03:31 PM
Is there a mouse smoothing setting somewhere that could be causing this?

CKPinson
08 August 2012, 06:24 PM
Try using Driversweeper to uninstall the drivers (they often get stuck) then reboot then install the new ones= this should be effective- HAD TO DO THIS MYSELF- not to big a pain tho.

CGTalk Moderation
08 August 2012, 06:24 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.


1