PDA

View Full Version : setting filters for objects in viewport


chips__
10-24-2003, 02:48 PM
hey

is it possible, and if yes, how do i filter which objects are shown in a 3d pane? if i want to have a 3d viewer that only shows some objects, or have some objects that are only shown in some viewports etc....

cheers

mhovland
10-24-2003, 03:47 PM
How about after you create your panel, select the objects you want, and then hide the unselected objects?

Should work if you select by type.

chips__
10-24-2003, 03:55 PM
the thing is, i want this window floating around with some objects in it, that arent in the other windows ....

mhovland
10-24-2003, 06:36 PM
I think then you will have to show the objects in your floating window and hide them in the other windows.

I can't think of any other way to do it.

mhovland
10-27-2003, 12:04 AM
Peter,

Did you figure something out yet? I'd like to hear your solution.

chips__
10-27-2003, 08:35 AM
not yet.... but i'm getting closer.... the filterItem is helping me :)
i'll keep you postet

wrend
10-31-2003, 05:27 AM
there was a thread on highend3d about this, or was it here? a month or two back. not sure how your going about ti, but i ended up using isolate view, and the modelViewSet it uses. in that thread there is also notes about limitions in selection objects and filters.. if you havent already come up against them! interested to hear how your going/go.
c.

chips__
10-31-2003, 08:50 AM
i think i found that thread. and i am working on it right now, but i dont have enough time :(

dwalden74
10-31-2003, 10:12 AM
you mean like this:

modelEditor -e -nurbsSurfaces 0 modelPanel4;


???

chips__
10-31-2003, 11:25 AM
not exactly, i want to be able to filter objects based on their names, not their types... or make a type myself?

CGTalk Moderation
01-16-2006, 11:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.