PDA

View Full Version : shape instance doesnot work after using spawn


takhachhe
04-29-2011, 06:40 AM
Hey

I m using max 2011 and in pflow I m having some problem.
I used spawn to create particles and in next event I used shape instance and used group as instance object but all the objects in group doesnot work as shape instance only one object from group is seen as particle shape. guys needs some solution.

JohnnyRandom
04-29-2011, 05:43 PM
Did you tick "Acquire Current Shape" in the shape instance op params?

takhachhe
04-29-2011, 06:30 PM
Thankx JohnnyRandom.. yup I did.... but also its not working ..

and for that problem We found one solution for it. Its not the solution exactly its like a cheat.. what I did was ...I made offspring to 2 and changes spawn to 50% so that I can get same amount of particle and also the problem got solved... anyway if u guys find the real solution let me know.

JohnnyRandom
04-29-2011, 07:23 PM
It is a bug.

Oddly enough if you delete the spawn parent it will work. if you turn off Group Members in the second event it will work. If you move the Shape Instance to the Birth Event it will work.

EDIT: added an example, if you do the things I listed above they all work.

takhachhe
04-30-2011, 02:07 PM
once again thankx..

I will try these thing in my file..

:beer:

CGTalk Moderation
04-30-2011, 02:07 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.