PDA

View Full Version : Noisy Shadows


elideBLOG
03-15-2011, 09:38 AM
He,

I try to render this (http://www.iamelide.de/pictures/screenshot.jpg) since hours and all I get is this noisy shadow. If I increase the light radius, the whole render is noisy - not only the shadow.

Her (http://www.iamelide.de/pictures/screenshot_2.jpg) you can see my render quality settings.

Hope someone has an idea what's wrong. ;)

Thanks!
elide

gcr113
03-17-2011, 12:59 AM
You're using it as an area light, check that option off and you'll most likely get sharp raytraced shadows. Otherwise, increase the number of Shadow Rays on your light.

CHRiTTeR
03-17-2011, 08:48 AM
yup, needs more samples

elideBLOG
03-17-2011, 08:54 AM
Thanks! I already solved the problem. It was a combination of both:

more light rays + increasing high and low samples. ;)

CGTalk Moderation
03-17-2011, 08:54 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.