PDA

View Full Version : switching to "default lighting" mode


chib
01-07-2011, 04:17 PM
Hi,

I can't find a way to do so via maxscript :(

actually I found a way to toggle this mode with a "max command":
max default lighting toggle
but since I haven't found a way to know in which mode I currently am I can't really use it.
So anyone knows?
thanks!

Paul.

lucpet
01-07-2011, 11:42 PM
This is all I found through the listener, but I couldn't find out what state I was in via maxscript

actionMan.executeAction -844228238 "7" -- Viewport Lighting and Shadows: Illuminate with Default Lights
actionMan.executeAction -844228238 "6" -- Viewport Lighting and Shadows: Illuminate with Scene Lights
actionMan.executeAction -844228238 "4" -- Viewport Lighting and Shadows: Configure Lighting and Shadows

chib
01-08-2011, 12:28 PM
Thanks a lot Luke, that should really help.
Actually I'm working on a "preview maker" script and some co-workers asked me to add this function since "scene lights" mode can be confusing. As I have to restore parameters after the preview is done it could have been nice to know in which mode the scene is before launching a preview, but that's not very important.
thanks,
Paul.

eddybrown
03-11-2011, 03:04 PM
I'm trying to do this too and havent found anything on the net so far to find the states.

Panayot
03-11-2011, 05:22 PM
-- PRE-Render script
lights.enabled=off
#($DefaultFillLight,$DefaultKeyLight).enabled=on

-- POST-Render script
lights.enabled=on
#($DefaultFillLight,$DefaultKeyLight).enabled=off

CGTalk Moderation
03-11-2011, 05:22 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.