PDA

View Full Version : 3ds max vertex snap?


fael097
12-12-2010, 01:10 AM
hi, i want to move an object's vertices to snap into another object's vertices, but snaps arent working.
should i do something else than turning on snaps and selecting vertex?

fael097
12-12-2010, 01:27 AM
nevermind. for some reason it had a number 2 on its icon. so i held the button for a second, and i was able to select 2, 2.5 or 3. on 2.5 and 3 i can snap properly, but on 2 i cant.

i have no idea whats this for, but meh, on 3 it works so thats ok

coren
12-12-2010, 03:29 AM
from the help:

2D Snap The cursor snaps only to the active construction grid, including any geometry on the plane of that grid. The Z axis, or vertical dimension, is ignored.


2.5D Snap The cursor snaps only to the vertices or edges of the projection of an object onto the active grid.

Suppose you create a grid object (http://forums.cgsociety.org/WSf742dab041063133-18033351112a1ce86c6-7f3b.htm) and make it active. You then position the grid object so you can see through the grid to a cube further off in 3D space. Now with 2.5D set, you can snap a line from vertex to vertex on the distant cube, but the line is drawn on the active grid. The effect is like holding up a sheet of glass and drawing the outline of a distant object on it.


3D Snap This is the default tool. The cursor snaps directly to any geometry in 3D space. 3D snapping lets you create and move geometry in all dimensions, ignoring the construction plane.

Right-click this button to display the Grid and Snap Settings dialog (http://forums.cgsociety.org/WSf742dab041063133-204c025c112a1cea72e-7fd2.htm), which lets you change snap categories and set other options.

CGTalk Moderation
12-12-2010, 03:29 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.