PDA

View Full Version : Capping scanned data


SiliconJaltz
10-05-2003, 12:05 PM
Hello,

I have many laser scanned models which need alot of postprocessing work.

I'm using 3dmax 5.1

The 3 problems with the scanned objects are.
1. Noise
2. Missing sides of the objects.
3. Mesh resolution is too high.


1. Can be fixed using a smooth tool such as
Polysculpt by Herman Saksono.
http://maxres.cgworks.com/
Thanks Herman! :)

2. The missing sides has been very problematic.
Tried creating a poly from one edge to the other and capping
but that just creates a big poly which is difficult to modify.
Need the hole to follow the contour of a rounded edge.

Any suggestions welcome here. Have attached an image.

3. Tried using max multires which is not bad, any alternatives?

Suggestions for any of the above welcome.
I realize there are laser scanning tools out there, rapidform and geomagic but I do not have the buget for these.

Any help most welcome.

Kristina

SiliconJaltz
10-05-2003, 12:08 PM
image of scanned object

CGTalk Moderation
01-16-2006, 07:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.