PDA

View Full Version : PFlow vertex position accessible?


OZRay
09-07-2010, 07:29 PM
Hi everyone!

I need to load point cloud data in 3DSMAX and I came with the idea to do it with PFlow...
So I'm already a scripter but never touch Pflow.
Can someone guide me on what I'm missing..
- Create a empty PFlow with X particles.
- Loop each particle and move it to a X,Y,Z position.
- Each particle can be renderable represented by a small circle facing the camera.

Regards,

Bobo
09-07-2010, 09:43 PM
If you are going to create particles from an external file, you can use a Birth Script operator to actually create each particle according to the content of the file instead of pre-creating a bunch of particles (which requires knowledge of the final count) and moving them around.

If you intend to drive the animation with multiple external files, then a Script Operator to move particles around would be a good idea.

Alternatively, the Evaluation Version of Krakatoa could be used to load point clouds in CSV format (in addition to the native PRT and the RealFlow BIN formats) using a PRT Loader and the Krakatoa PRT Birth and Update operators. Especially if your external point cloud is defined as comma-separated values, this approach would be quite natural...

MikeOwen
09-07-2010, 10:04 PM
Use Project Helix from Autodesk?

http://labs.autodesk.com/utilities/3dsmax_pointcloud/overview/

OZRay
09-08-2010, 01:34 AM
Thanks Bobo I will give this a try!

Mike, I already know about Project Helix but I was looking to recreate it cause this way I have control and can add stuff that are missing. :) This is why I'm looking to do it with PFlow cause I suspect that Helix use a particle system to manage huge point data.

Regards,

CGTalk Moderation
09-08-2010, 01:34 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.