PDA

View Full Version : texture baking with V-Ray and render layer bug


cgbeige
08-14-2010, 07:29 PM
can someone else with V-Ray for Maya test this out. I am getting weird bugs with texture baking in my scene since it has render layers. If I try and bake the object on another non-Master layer, nothing is output and if I do it on the master layer, I get these weird glitches like it's doing all layers on top of each other:

http://grab.by/grabs/86eef323779235661b269f1588dc9cb6.png

cgbeige
08-14-2010, 09:23 PM
I figured out it. It's part bug and part stupidity on my part. You do have to be on the masterLayer to bake the texture but the glitches were overlapping UVs.

Hamburger
08-15-2010, 03:19 AM
Makes a cool effect!

btw, didn't know the frambuffer came in qt flavour - hope it comes to windows and linux.

cgbeige
08-15-2010, 06:06 AM
I think the Windows one is probably using the previous code and the Mac and Linux are Qt based. dunno

cgbeige
08-15-2010, 06:37 AM
ok - I narrowed down the problem. It's not with render layers. It's with displacement maps/subdivisions. I had a displacement map on the render layer bake object and not one on the master layer. Any object with a V-Ray subdivision or displacement map on it will fail to bake. I'll send Chaos Group an email

rasamaya
08-15-2010, 07:01 AM
Thanks for the tip Dave.

CGTalk Moderation
08-15-2010, 07:01 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.