PDA

View Full Version : Houdini 11 Released!


maik-anton
07-27-2010, 06:21 PM
wow, thank you!

Robert Magee
07-27-2010, 06:22 PM
http://www.sidefx.com/images/stories/main_features/h11_release_main.jpg

Side Effects is pleased to announce the immediate release of Houdini 11. Apprentice version is available but for a short time needs to be licensed manually. Apprentice HD licenses and upgrades are also now available.

- http://bit.ly/9T5UWb

Robert

RFX
07-27-2010, 07:10 PM
Great job SESI!

Even after 6 months of usage, this new release rocks.

Now onto the next release :cool:

Per-Anders
07-27-2010, 08:00 PM
Hey congratulations SESI. Looks a stellar release.

I tried to download the apprentice, but for some reason the zip was corrupted, I'll have another go later perhaps when the servers aren't being hammered quite so much!

DuttyFoot
07-27-2010, 08:03 PM
i can't wait to try this out :)

maik-anton
07-27-2010, 09:31 PM
Houdini 11 has very fast Render Region...that sooo FANTASTIC :love::love::love:

Mic_Ma
07-28-2010, 01:59 AM
The new volume stuff and crowd control chops sound interesting.

Nothingness
07-28-2010, 07:19 AM
Hey congratulations SESI. Looks a stellar release.

I tried to download the apprentice, but for some reason the zip was corrupted, I'll have another go later perhaps when the servers aren't being hammered quite so much!


the DMG file for mac was corrupted too. Guess they got a little problem.

theotheo
07-28-2010, 07:31 AM
My hkey keeps giving me seg faults, damnit! I want to play with it now!

Great release tho!

-theo

renaissance01
07-28-2010, 10:56 AM
My hkey keeps giving me seg faults, damnit! I want to play with it now!

Great release tho!

-theo

I have the same issue. Anyone know how to get around it?
I really wanna get stuck into it!

djorzgul
07-28-2010, 02:48 PM
:applause:

To all those who have problems with installation.

I got the same error when trying to install h11 + HQueue. When I unchecked HQueue, everything went smooth.

animationguy2100
07-28-2010, 03:40 PM
Love the new Annual Subscription Plan!!!

samartin
07-28-2010, 04:20 PM
I am seriously contemplating the HD option for now, try to invest time into learning the package but the whole pricing structure now seems a good deal for the freelancer!

I was trying to find the difference between Escape and Master, anyone know where I can find this?

Phrenzy84
07-28-2010, 04:45 PM
I am seriously contemplating the HD option for now, try to invest time into learning the package but the whole pricing structure now seems a good deal for the freelancer!

I was trying to find the difference between Escape and Master, anyone know where I can find this?

Houdini Product Overview (http://www.sidefx.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1021&Itemid=270)

If always found it a little misleading since you can still control and spawn particles at the SOP level, only you dont have as much control if you were to go down the POP route.

burgess3D
07-30-2010, 03:16 PM
I have the same issue. Anyone know how to get around it?
I really wanna get stuck into it!

I'm having the same problem. I emailed support and they've confirm it's a known bug that the developers are working to resolve. Really looking forward to a fix!

KMcNamara
07-31-2010, 06:15 AM
Exciting! Sounds like a great bundle of new features. Looking forward to checking it out - just started learning houdini 10 last week.

renaissance01
07-31-2010, 07:12 AM
I'm having the same problem. I emailed support and they've confirm it's a known bug that the developers are working to resolve. Really looking forward to a fix!

Hey Burgess3D,
The new .9 release has an update that automatically installs your licence. Also if your running windows 7/Vista 64 bit, re-install Houdini and right-click>properties on the Houdini exe and change the compatibility to run on Windows Vista 64 bit and it should work. Worked for me :)
Cheers

DuttyFoot
07-31-2010, 07:20 AM
Hey Burgess3D,
The new .9 release has an update that automatically installs your licence. Also if your running windows 7/Vista 64 bit, re-install Houdini and right-click>properties on the Houdini exe and change the compatibility to run on Windows Vista 64 bit and it should work. Worked for me :)
Cheers

i installed it on my laptop running xp and it works, but when i install it on my vista 64 box i have that license issue also. i will try what you say and see what happens.

burgess3D
07-31-2010, 01:22 PM
Hey Burgess3D,
The new .9 release has an update that automatically installs your licence. Also if your running windows 7/Vista 64 bit, re-install Houdini and right-click>properties on the Houdini exe and change the compatibility to run on Windows Vista 64 bit and it should work. Worked for me :)
Cheers

Hey renaissance01 compatibility mode did the trick! Thank you! Sidefx support recommended the same thing, they also mentioned that running hkey in administrator mode might help resolve issues some people are having with acquiring valid licenses.

chow-mein
08-04-2010, 03:34 AM
How well would Houdini 11 run on current generation Nvidia geforce cards? i.e. Nvidia 480gtx? Is it even recommended that one tries to run the software on a "gamer" card?

arctor
08-04-2010, 04:32 AM
that card should be fine

chow-mein
08-04-2010, 09:43 PM
Thanks arctor.

CGTalk Moderation
08-04-2010, 09:43 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.