PDA

View Full Version : HELP! Maya layer shader problems OS X


gnomadix
07-23-2010, 12:44 PM
Hi all,

I would be really grateful for any help on this:
I am using Maya trial 2010 on an intel imac running OS X 10.6

I have followed Alex Alvarez's amazing SSH skin tutorial, downloaded the mix20.layer from Pixero site using the OS X universal binary for Mix20, but all I get is a glowing red ball when I attach a material to the base layer of the shader.

I imagine a lot of people on this forum use MentalRay layer shaders for skin in Maya using Macs
could anyone please tell me the if they have been successful and what their Mac setup is?


Many Thanks

Simon

SuperHero
07-24-2010, 05:31 PM
I'm not sure if it applies to you or not as i'm on Win. but mix20layer does'nt work properly with the newer versions of Maya including yours. don't use js-multlayers either because that does'nt respect the lens shader(also true for mix20). therefore use mix8layer :) . it has no problem as far as i have worked with it.

gnomadix
07-24-2010, 05:54 PM
Many Thanks Superhero,

thats really good to know: I'll try Mix8 on a win version of Maya


cheers
Simon

gnomadix
07-27-2010, 06:32 PM
This just to confirm that the Mix8layer works with Maya/Mentalray 2011:
tested on both OSX 10.6/intel imac and win XP (boot camp/imac)

Best
Simon

CGTalk Moderation
07-27-2010, 06:32 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.