PDA

View Full Version : creating a stnecil in 3ds max


AsaMovshovitz
07-19-2010, 11:07 AM
Hi,

I am trying to create a cut-out from a spline done in AI.
I have created a plane with lots of polygons and trying to get a clean cut from the shape I have done so the topolagy will still be a grid base.

I have tried using pro-cutter but it seems to change the topology which is not what I need,
I also tried to extrude the spline shape and added tessellate with no luck

any ideas wold be great.

Cheers,

Asa

scrimski
07-19-2010, 01:20 PM
Compound Objects->ShapeMerge

AsaMovshovitz
07-19-2010, 01:21 PM
if you move the spline to Maya and make the surface planner it will do the trick.
Still looking for a way to that in max

Playdo
07-19-2010, 01:22 PM
You won't get clean results like that. I'd take your AI spline and extrude it to give the stencil's inside wall and then work outwards from there.

AsaMovshovitz
07-19-2010, 01:28 PM
Cheers scrimski, that worked like a charm :)

CGTalk Moderation
07-19-2010, 01:28 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.