PDA

View Full Version : Particle flow - RPManager before/after script


Hestbech
04-14-2010, 05:20 PM
Hi
I also posted this on the RPManager forum -but will give it a try here also.
Actually not sure if this should be under particle flow, or MaxScript.

Anyway:


I've got several particle systems in my scene, and I would like to use Before/After script to turn my particles on/off in different passes.


I tried.
Before:
$'ParticleFlowName'.Enable_Particles = true

After:
$'ParticleFlowName'.Enable_Particles = false

Most of the time it works.
But after closing and opening max, (and some times just by changing to another pass) the script doesn't work.

I did though find a woraround:
If I manually select the Particle flow, and turn the flow on, and then of -the script works again.

My first guess was that Max needed the flow to be selected for the true/false bit to work.
I therefor changed the script to:

Before:
select $'ParticleFlowName'
$'ParticleFlowName'.Enable_Particles = true

After:
select $'ParticleFlowName'
$'ParticleFlowName'.Enable_Particles = false

Alas! -it still does not work. http://www.rpmanager.com/public_html/yabbfiles/Templates/Forum/default/cry.gif

Though my workaround "sorta" fixed the problem its very annoying having to manually select each pass and turning the particles on before submitting.


Can any of you scripting Guru's lead me in the right direction?

Cheers /Hestbech

CGTalk Moderation
04-14-2010, 05:20 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.