PDA

View Full Version : Ran out of memory (9GB)


Sybexmed
02-19-2010, 06:00 AM
Why did Zbrush crash on me? My mesh isn't even dense and i have 9GB of RAM. I'm running Zbrush 3.5R3 64 bit version.

RichardMarklew
02-19-2010, 11:16 AM
There isn't a specific 64bit version of zbrush. On a 64bit operating system it can still only use up to 4GB ram.

Richard

Tamjieuv
02-19-2010, 05:42 PM
This is os prob?

Your message is small.

If not your os, mudbox 35 millions of polys for a character, all 64, 12GB.

Same for Zb in import to other app.

T------v.

oglu
02-19-2010, 06:06 PM
there is no "real" 64 bit version of zbrush...
it cant handle more than 4gig ram...

anoon
02-19-2010, 08:05 PM
While I know tehre isn't a 64bit version, I was under the impression that ZB did some crazy under hood tricks to take advantage of more RAM than 32bit normall allows for.

Sounds unlikely I know, but Ofer Alon is such a crazy/mad genius/innovator type, I thought it might be true.

RichardMarklew
02-19-2010, 08:59 PM
While I know tehre isn't a 64bit version, I was under the impression that ZB did some crazy under hood tricks to take advantage of more RAM than 32bit normall allows for.

Sounds unlikely I know, but Ofer Alon is such a crazy/mad genius/innovator type, I thought it might be true.
As previously stated, up to 4GB

Richard

tin-tin
02-19-2010, 11:06 PM
I think Zbrush is crazy, for a 32bit app it can handle alot of polies. in mud 2009 64bit I can up to 30 million on my 4gb ram, in zbrush 3.5 r3 I can sculpt up to 50, thats insane for a 32bit app :P. On a single subtool I once subd up to 36. crazy under hood tricks for sure.

Jettatore
02-20-2010, 07:16 PM
Mudbox uses the video card Tin-Tin, where as ZBrush does not, which card do you have?

CGTalk Moderation
02-20-2010, 07:16 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.