PDA

View Full Version : zbrush mesh is visible on some parts but not visible on others


derwonder
12-11-2009, 03:14 AM
http://s361.photobucket.com/albums/oo51/jasonmaxer/?action=view&current=mesh-1.jpghttp://s361.photobucket.com/albums/oo51/jasonmaxer/?action=view&current=mesh-1.jpg
sometimes when I model and import in zbrush some parts of the mesh don't show,
this happens from time to time,
It's supposed to be a hair mesh where I was going to sculpt normals on,
should I remodel the hair? if someone know about this I'd like a technical explanation to what's going on so I can watch out in when I model in the future
I already searched google for something related to this problem, but it's all hit and miss,

http://s361.photobucket.com/albums/oo51/jasonmaxer/?action=view&current=mesh.jpg

RichardMarklew
12-11-2009, 02:23 PM
Some of the face normal may be pointing inwards instead of outwards.
Option 1: Check the direction of your normals and correct in your modelling software before you import.
Option 2: Tools / Display Properties, select 'Double' to show both sides of the face.
Option 3: Hide any faces which are ok, then Tool / Display Properties and select 'Flip' to flip the normal direction of the problem faces.

Richard

derwonder
12-12-2009, 07:26 AM
I see, thanks

CGTalk Moderation
12-12-2009, 07:26 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.