PDA

View Full Version : Geforce 4 to Quadro 4 without hardware modif ?


rusky
05-17-2002, 11:02 PM
hi does anyone knows if there is a way to hack the geforce 4 adapter to Quadro only via software (like geforce 2 .. )
thanks

ZrO-1
05-18-2002, 06:08 AM
Well the good 'ole soft Quadro doesn't work, but you could try a program called NVmax. It won't trick your PC into thinking it is a Quadro but it will let you use hardware overlays and sideband addressing among other optimizations.

Carnifex
05-25-2002, 01:30 PM
Currently, no.
In the future...I doubt it.
The reason: The Geforce 4 and the Quadro4 use different GPU's.
This unfortunately means that there is no way in hell, even with soldering and moving resistors, that you can turn a GF4 into a Quadro. Your pc may see the card as a Quadro, but the reality of it is that all the lovely Quadro features are never enabled.
NVmax can enable some hidden features but not even close to all of them.
I did use NVmax to enable Sideband adressing and Fastwrites on my rig, and threw in a little overclocking to boot, but that's it.

Hope this helps

Regards

Ian Wendt

Ya Hya Chouhada!!!

rusky
05-25-2002, 07:52 PM
thanks guys....
i knew... :-(

in the future... when my wallet will be BIG... i'll buy a real Quadro adapter... ;-)

CGTalk Moderation
01-13-2006, 07:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.