PDA

View Full Version : Hair caching issues in 8.5


andyLP
10-27-2009, 12:58 AM
Hello there.

A character we are are animating has large ears which are driven by a hairSystem.
Because render layers keep breaking in Maya we've had to split each pass into a seperate render maya scene.

So each render scene references the same animation file. When each render file is saved, maya duplicates the hair cache and tags the current scene name onto the name of the cache on disk.

The result of this is now each render scene is using a duplicate of the same cache. Very frustrating when animation needs to change and all passes need to be rerendered.

My question is.. is there a way to make multiple scenes access the same hair cache?

Thanks,


Andy

mswertfager
05-13-2010, 06:20 PM
Did you ever find an answer to this?

andyLP
05-13-2010, 10:06 PM
Yeah, the solution was to geometry cache out the mesh that the hairSystem was influencing.

hairSystem cache was way too unreliable

CGTalk Moderation
05-13-2010, 10:06 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.