PDA

View Full Version : Removing objects from Render Layers doesn't work in Maya 2009?


karmakat
05-29-2009, 06:00 AM
Can't Seem to get this to work properly. I select objects and have tried both going through the Render Layers windows using >Layers >Remove Selected Objects from Selected Layers

And

right clicking on a layer once i have selected objects and choosing > Remove Selected Objects

to no avail. nothing happens. script result: result // 2;


it seems broken... only seems to work randomly or works if all the objects on the layer are selected or if you 'empty' the layer.

I use maya 2009 x64 .

Anyone else experience this or find a work around?

kiryha
05-29-2009, 09:56 AM
Try to check connections with a Window>relationship editors>render layers.
May be u assign shape to render layer, but trying to remove transform, etc.

glxtrix
05-29-2009, 04:47 PM
sometimes when it doesn't work for me, I just deselect and reselect the object one at a time and rt click on the render layer - remove object...sometimes that works...after a few attempts. There is a little something wonky going on with it though.

anevsky
05-31-2009, 03:34 PM
I 'll venture a wild guess:

your object has a group above it which is in the render layer still?


generally its working ok for me (unlike other features)

CGTalk Moderation
05-31-2009, 03:34 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.