PDA

View Full Version : Is this a bug or glitch?


Solve
07-02-2003, 01:30 PM
Something seems to be wrong with the rigging controls in Maya. For example, when I go into the component editor after the name of each joint it says "cluster" (which i didn't add).
And the rotate tool no longer works with the joints.

I wasn't having these errors a few days ago and I don't really know what's wrong.

I would greatly appreciate any advice on fixing this.

misterdi
07-02-2003, 01:42 PM
Cluster should be there when you bind a skin to the skeleton,

Are you using 4.5?.

Prior to Maya 5.0, if you setup an IK for your skeleton it will lock the joint rotation since rotation will be handle by the IKsolver.

In Maya 5.0, I believe AW has combine both FK and IK rig in a single structure so you still can rotate the FK joint?. Maybe some Maya 5.0 user can elaborate on this new IK/FK stuff.

Best regards,

CGTalk Moderation
01-15-2006, 01:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.