PDA

View Full Version : YafRay


actionfigure
06-17-2003, 12:27 AM
Hey all, Im new to animation and found Blender to meet my needs. I have heard of YafRay and even downloaded some small file but I dont know what it is and how to use it. An help of any sort would help me even tutorials on Blender. I have bought the Offical Book and so far its ok. I misses alot of steps.

:D

actionfigure

Chris
06-17-2003, 12:34 AM
what operating system are you on?

If you are on windows, just run the Yafray installer to install it. Then you need a script to output your blender scenes to Yafrays XML format. The most current one is here:

http://www.kino3d.com/forum/viewtopic.php?t=815

so download that, load it into a text window in Blender, run it & bob is your second cousin.

actionfigure
06-17-2003, 04:58 AM
Is Yable the same thing as YafRay? Sorry if this sounds stupid but like I said Im new...

Thank you Chris. :thumbsup:

hannibar
06-17-2003, 11:05 AM
yable is the export script for yafray
=> it takes the model information and puts it in yafray's format.
It also lets you assign materials to the models, and cgange light properties.
Just try. It's very easy.

dani
06-17-2003, 06:01 PM
you'll also need to install python

www.python.org

to set it up correctly you'll need to check this lit'l thread:

http://www.elysiun.com/forum/viewtopic.php?t=7723

it's not complicated, and Yablex is very handy!

So Blend ON!

Dani

CGTalk Moderation
01-15-2006, 10:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.