PDA

View Full Version : camera with connections excluding lights


magilla
05-05-2003, 02:28 AM
When I place my camera in a hierarchy or constrain it to another object. I have the problem of certain lights being excluded from the render!

Anyone else get this problem?

--btw - using Maya 4.01 native render on win2000.

the light being excluded has fog but I don't think that's what is causing it.

--magilla

pixho
05-05-2003, 07:38 AM
Hi,

Do your lights have decay??

Maya has a bug (or a huge limitation) concerning cams and decay lights.

You have to boost (or reduce) the decay lights's intensities to see them after a scale (deoending the scale you perform on the cam's group)

Hope it's clear


Emmanuel

magilla
05-05-2003, 08:17 AM
you are most likely correct - both the light and the camera were scaled. The light also has a linear decay.

I always scale lights and cameras - because if you don't you can't see them (the visual representation of them - not their effect) to move them around.

Although at first I thought the fog wasn't the culprit - it seems to render fine without it.

?????


==magilla:scream:

CGTalk Moderation
01-15-2006, 02:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.