PDA

View Full Version : Sliders in a CA def loose controllers?


loocas
01-07-2008, 04:59 PM
Hi there,

I have yet another strange problem I don't seem to understand right.

When I define a CA where I use some UI elements like sliders, I can't animate them instantly.
So, I added a controller to the slider, which worked, for a second, because suddenly the controller got lost!? :banghead:

I have no idea why or what might cause this. But I use the slider's value to drive rotation of another object in my rig.

Anyone know any workaround so I could ramp up the rotation using standard keying methods for the sliders in my UI of the CA?

cheers in advance! :thumbsup:

PEN
01-07-2008, 05:53 PM
Lets see your code for this as it shouldn't be happening.

loocas
01-07-2008, 07:29 PM
Lets see your code for this as it shouldn't be happening.


Thanks for your input, I really appretiate it!

However, I found the solution. I was using a variable that I didn't assign a UI element in the parameters block.

Then, i created an unlinked UI element (slider) that later when added to the Attrib Holder I assigned a controller in order to be able to key the slider.

This was causing that every time I de-selected the object with the CA the sliders lost their controllers.

I re-designed the script so that I have two variables, one directly linked to the UI element (slider) and the other as a placeholder that I need in order to store some values in the rig.

So, it was my fault, however, I was quite surprised that the controllers kept dissappearing from the sliders.

CGTalk Moderation
01-07-2008, 07:29 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.