PDA

View Full Version : Can someone try this for me in Modo 301?


shokan
10-29-2007, 02:11 AM
I don't have Modo yet but I need to know if this works before I purchase 301. Here are the instructions:

In the model viewport set the view to camera.
Split the viewport.
Dupe the current camera in the item list.
Nest the duplicated camera as a child of the original.
Set the desired numerical offset for duped camera.
Control the pair via the parent camera and they move in perfect synch.

If this all goes according to plan, see if you can model in one viewport and see it simultaneously occur in the other. The offset I want for the duped camera is for creating a stereo pair, or a virtual 7 cm apart which is the distance between two eyes. I have no idea about how to do this camera offset in that exact 7 cm distance amount, but try it anyway.

GOOD LUCK!

marchermann
10-29-2007, 09:43 AM
Works. But the "inactive" viewport always lags behind a bit. Could be my graphics card or meagre CPU, though.

Marc

seneca
11-04-2007, 12:29 AM
wow. that's a wild idea.. I'd never thought of that before.... Just tried it out and it's pretty interesting.. :)

CGTalk Moderation
11-04-2007, 12:29 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.