PDA

View Full Version : Can someone in the know answer these renderfarm questions?


cgeveryday
09-20-2007, 10:30 PM
Hi all,

So were setting up a maya/lightwave renderfarm, and so far I have only dealt with lightwave.

I can setup lightwave on a machine, share both the program and projects directorys, and the command line renderer (lwsn.exe) just runs from those and can be run from any computer. In fact the only thing on the rendernodes is a shortcut to the lwsn.exe program, it opens up a cmd window and away it goes.
LW has unlimited render nodes as well btw.

So my question is can you have a similar setup as LW, ie only one network install of maya and just be referenced by the controller?

How does Maya network rendering work?

Is there any difference with linux nodes?

TIA everyone, much appreciated..

Jono

JYoung
09-20-2007, 11:00 PM
Not sure if other network rendering managers are any different, but we use muster and have to have maya installed on all nodes. I believe with mental ray, you need to have mental ray satellite installed on each comp, but I could be wrong. We're just using the software renderer. On windows, btw.

CGTalk Moderation
09-20-2007, 11:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.